Can - Out of Reach (1978)

West-Duitsland
Rock / Avant-Garde
Label: Harvest

1. Serpentine (4:04)
  2. Pauper's Daughter and I (5:57)
  3. November (7:38)
  4. Seven Days Awake (5:12)
  5. Give Me No 'Roses' (5:22)
  6. Like Inobe God (5:52)
  7. One More Day (1:37)
avatar van Paap_Floyd
Nee, deze plaat is in vergelijking met het spul tot 1974 veel minder, maar dat maakt het absoluut geen verkeeerde plaat. Hij luistert prima weg en bevat zelfs zeer aangename stukken zoals het bijna 8-minuten durende "November", prima spul. Het latere Can-werk is wat minder maar ik zie allemaal scores onder de 3 steeds en dat vind ik toch wel onterecht.

Deze krijgt van mij gewoon een (krappe) 3,5*

avatar van Toon1
Haha, hetzelfde dus als bij "Saw Delight' en 'Flowmotion' .

avatar van Paap_Floyd
Toon1 schreef:
Haha, hetzelfde dus als bij "Saw Delight' en 'Flowmotion' .
Nee, die vond ik ietsjes beter. Deze krijgt 3,3 en die andere 3,6 ofzo

avatar van Toon1
Paap_Floyd schreef:
Nee, die vond ik ietsjes beter. Deze krijgt 3,3 en die andere 3,6 ofzo

avatar van jellorum
Mindere scores voor deze plaat (de enige naast 'Can'; '79).
Toch helemaal muziek naar mijn smaak maar wat minder overtuigend dan tracks als All Gates Open of Safe uit 'Can'.
Op deze vind ik vooral Pauper's Daughter and I redelijk fantastisch.

avatar van habada
Ritmisch album met hier en daar een hoogtepunt
Zeker niet slecht maar wat wisselvallig

Ja ik snap de lagere score wel. Het is best een onevenwichtige plaat. Goede nummers worden afgewisseld met ronduit langdradige en ongeïnspireerde nummers. Ik ga deze plaat nog maar eens kritisch onder de loep nemen en dan van beide plaatkanten het beste kiezen voor een nieuwe mix op mijn DAP.