Porn Sword Tobacco - Explains Freedom (2005)

Zweden
Electronic
Label: City Centre Offices

1. Eudaimonia (2:03)
  2. Soft Airgun & Electric (2:00)
  3. Watts Towers (3:15)
  4. Talk Is Cheap, Swords Are Sharp (1:09)
  5. Praying with Benny (1:36)
  6. Dina Upptäkter Ritar Kartan (3:52)
  7. Carl Zeiss Driving to Work (2:52)
  8. Thank You! (1:41)
  9. Old Booze, New Friends (2:44)
  10. Naturens Kraft Och Klang (2:00)
  11. Ta Med Skogen Hem (3:33)
  12. White Sneakers (2:14)
  13. Detta Är Kärleken Som Dansar (4:18)
  14. Folkhemmet (1:54)
  15. Najat Library Card [Dub Mix] (2:23)
  16. Futuristic Rasta Money (4:03)
  17. If Your Bed Could Cry (3:23)
  18. Saddle Commercial (1:42)
  19. Freedom Commercial (7:05)
avatar van cichlisuite
Inmiddels wat vaker laten draaien dit album, ben er eigenlijk niet echt happy mee. Van mij mag dit album weer snel op slot om vervolgens die sleutel door het raam te gooien in een gebied dat erg ruig is.

Het enige wat ik goed eraan vind is dat het lekker schrijft met dit op de (Verre) achtergrond.

De afsluiter van dit album had sowieso track 13 moeten zijn, daarna gaat het heel snel bergafwaarts.

Futuristic rasta money wil ik echt nooit meer horen, iets om je mateloos aan te irriteren.

Op zich vind ik het wel jammer, ik had er best wel iets van verwacht van dit album, en het begin is zeker niet onaangenaam om ook iets positiefs te melden.

Omschrijving: kalm album doet een poging om nostalgisch over te komen (waar heb ik dat woord eerder gezien??)Heeft wat van ISAN gehoord, is eens langsgegaan bij Moteer............misschien is het album wel één grote farce om vervolgens genadeloos toe te slaan met die data track!

avatar van bas
bas
Ik denk er eigenlijk heel anders over. Het klinkt heel wat dynamischer dan z'n eerste EP, en al zitten er eer paar missers tussen (kan me de tracknummers niet herinneren zo) maar over alles vind ik het lekker klinken, mooie melodietjes...

avatar van Goodfella
cichlisuite schreef:

Dat vind ik juist wel een lollig tussendoortje. Na die track gaat het echter helemaal de verkeerde kant op, dat ben ik met je eens

avatar van cichlisuite
Kan het begin van het album toch wel waarderen ga voor een krappe 3*