Fracture 4 is opnieuw goed op weg met zijn tweede release op Love Hz (wat hij zelf ook runt). De stijl valt te beschrijven als mysterieus, duister getint en een tikje droevig. 'Emocore' -zoals hij het zelf noemt, is dan ook best een passende omschrijving.
Niet zo verbijsterend als Love Hz, de eerste release op het gelijknamige label, maar zeker beter dan het gros in het genre.
'Departure' is de eerste track, waarin Stephen Cairns sfeervolle meeslepende hoge tonen laat horen en een relatief laag tempo aanhoudt. De vocalen passen prima in het duistere kader en zijn afkomstig uit de Tv-serie Dexter. Meer dan geslaagd wat mij betreft.
'Wallflower' is nog steeds wat traag, maar komt ietwat ruiger over vanwege die behoorlijke kick, welke vrijwel gelijk is aan die in 'I Never Want To See Your Face Again' van de eerste EP op het label. Ik ben op zich geen voorstander van het hergebruiken van een kick, maar het is wel een goeie (!), dus het is hem vergeven voor deze keer. Erg goeie melodie ook.
Een aangename afsluiter -en ook nogal onverwacht, is het Dark Ambient pareltje 'Return'. Kippenvelbezorgende melodie, die het droevige gehalte van de EP behoorlijk omhoog krikt. Weinig over te zeggen verder. Gewoon iets wat je moet ervaren. Hoogtepunt van de release in mij ogen.
Vier ruime sterren!