Ditte Elly - We'll Meet Again (2012)

1 stem

Folk
Uitgebracht in eigen beheer

1. We'll Meet Again (3:58)
  2. Northumberland (4:19)
  3. We See Circles (In Swathes of Colours) (3:46)
  4. Not Much to Ask (Parts 1 & 2) (6:37)
  5. Sleeper Train (5:21)
avatar van Svendra
Ditte Elly Goard is jong, komt uit Oxford en schrijft de nummers zelf. Ze een prachtige stem - zo'n stem die aan Janis Ian doet denken - en speelt ook nog eens de pannen van het dak met haar gitaar. Hoe vaak kom je die combinatie tegen bij een singer-songwriter, dus dat ook het gitaarspel subliem is? Schiet ik te ver door als ik haar vergelijk met Nick Drake?

Het hoogtepunt van deze EP is Not Much To Ask For. Het nummer heeft een lange instrumentale aanloop, van verstild klassiek dat overgaat in folk. Pas na drie minuten klinkt haar stem - je schrikt ervan- waarna het nummer zich verder ontwikkelt tot een hemelse climax.

Niemand lijkt dit enorme talent nog te kennen. Nu maar afwachten hoe dat over drie jaar is.

avatar van Lura
Svendra schreef:

Zo dus, een stem op haar bijzonder fraaie debuutalbum : Ditte Elly - Songs (2016)