Raphael Saadiq - Instant Vintage (2002)

R&B / Soul
Label: Universal

1. Doing What I Can (4:19)
  2. Body Parts (3:50)
  3. Be Here (3:49)

met D'Angelo

4. Still Ray (3:03)
  5. OPH (2:34)
  6. You're the One That I Like (3:13)
  7. Excuse Me (3:24)

met Angie Stone

8. Charlie Ray (2:42)
  9. Different Times (5:02)

met T-Boz

14. Make My Day (1:39)
  15. Blind Man (4:36)
  16. Tek #2 (2:11)
  17. Uptown (5:07)
  18. What's Life Like (2:50)
  19. Skyy, Can You Feel Me (14:32)

met Rosie Kaye

avatar van Discoverme
Still Ray, heeft erg veel weg van Still Dre (zoals de titels al doen vermoeden, moet dit wel een dikke vette knipoog zijn naar Dre, want ook dit nummer heeft een heerlijke piano-sound)

Tick Tock, dat nummer heeft wel wat. Verder is dit gewoon een lekker Saadiq album...

Ja Still Ray is op de melodie van still dre, Begin.. Maar ik vind dit echt een van de beste albums, Vooral Be here, met D'angelo.. Omdat hij ook gewoon goed is.. En excuse me en blind man en sky can you feel me.. allemaal goed..

Maarten||
idd allemaal goed k haalde eerst wat nummers van deze gozer, toen dacht ik echt zo van: wie is die gozer?! maar toen ik eenmaal deze cd in me collectie had kwam al die liefdespraat soms wel me keel uit had toch wel wat breder gemogen op onderwerpen na. Maar dat is ook wel het enige nadeel van deze cd, want dit album luistert echt heel lekker weg *4,0

avatar van woenie
Vooral Sky can you feel me is een goed nummer...........

avatar van Reijersen
Ten eerste even dit: 'Be Here' is echt een wereldtrack. Saadiq en D'Angelo vallen perfect samen op dat nummer

Erg sterk album van Saadiq die we kennen van Toni, Tony & Toné en Lucy Pearl. Heeft oa ook het laatste album van Joss Stone (Introducing... red.) geproduceerd.

Erg funky soulachtige songs met een heerlijk relaxte sfeer.

avatar van klaezman
woenie schreef:
Vooral Sky can you feel me is een goed nummer...........

Die versie van Skyy, Can You Feel Me gisteravond in Paradiso.... (http://nl.youtube.com/watch?v=vJYnJMiI_zA)

10 minuten lang kippenvel, vooral als die toetsenist rond 6m30 de zangeres tot dikke tranen weet te roeren. Ze kwamen heel echt over. Waanzinnig!

avatar van kemm
Op dit album had Saadiq iets unieks te pakken. Het succes van zijn latere retrosound is dik verdiend en volkomen terecht, maar zijn solodebuut is daar toch nog een paar melkwegen van verwijderd! Evenzeer geïnspireerd door giganten van weleer als Stevie Wonder en Curtis Mayfield, maar hier is het vooral de invloed van cultheld Shuggie Otis die zijn stempel drukt. Het geeft net die andere inslag aan de muziek en maakt van Instant Vintage een planeet op zich. De boeiende teksten, zijn overdadig geniale melodieën en ronduit fenomenale baslijnen maken van elk nummer opnieuw een ware belevenis! De gevarieerde instrumentatie zorgt mee voor een heerlijk heftige rit, zonder dat Saadiq ook maar een seconde de directie van het album uit het oog verliest. Het maakt dat Instant Vintage 10 jaar na datum nog altijd even fris vintage in de oren klinkt en gewoon moeiteloos naast een eigentijdse topper als Channel Orange kan staan!

Goed album zeg! Heb 'm gekocht (2e hands) gekocht vanwege de commentaren hier en geen spijt van. Het is een mooie meltpot van R&B alla D'Angelo, classic soul/funk en hiphop ritmes.

avatar van vinylbeleving
west schreef:

Mag ik vragen of je de cd, of het vinyl hebt gekocht West? Er komt namelijk een reissue uit op vinyl, maar die is nogal aan de prijs. Als het originele vinyl een goede persing is, dan ga ik daar misschien wel achteraan.

vinylbeleving schreef:

Mag ik vragen of je de cd, of het vinyl hebt gekocht West?

Het was zowaar de cd, meestal koop ik vinyl. Ik zie op discogs dat het originele vinyl betaalbaar is, maar dan komen er nog wel verzendkosten bij helaas:
Raphael Saadiq - Instant Vintage (2002, Vinyl) | Discogs