Primal Fear - Devil's Ground (2004)

Duitsland
Label: Nuclear Blast

1. Metal Is Forever (4:46)
  2. Suicide and Mania (4:04)
  3. Visions of Fate (4:50)
  4. Sea of Flames (4:01)
  5. The Healer (6:40)
  6. Sacred Illusion (4:03)
  7. In Metal (5:15)
  8. Soul Chaser (4:52)
  9. Colony (3:55)
  10. Wings of Desire (6:46)
  11. Heart of the Brave (4:55)
  12. Devil's Ground (2:06)
Goed album - niet het beste, 7 seals is echt beter - Alleen is Metal is forever erg hoog gezongen, dan heb ik het vooral over de zin: 'Metal is Forever' (het refrein). Suicide and Mania is daarintegen weer heel goed. Visions of Fate is ook erg goed. Dus als je niet op nummer een let (wat ook weer niet al te slecht is.) Is de plaat dus toch wel goed. Ik geef daarom ook 4*

avatar van BlauweVla
Duurt "Metal Is Forever" maar 36 seconden?

avatar van Devoo
Nee

avatar van Spock2011
Ik kan hem de laatste tijd steeds meer waarderen, maar het blijft een matig albumpje. Sterke nummers worden weer door minder sterke nummers gevolgd. Het wordt daardoor nergens echt sterk, maar ook niet echt slecht.

avatar van jasper1991
Ik kan het album ook niet slecht noemen - daar is het te (Duits) degelijk voor. Wel vind ik het een beetje saai en ondanks de goede bedoelingen het pure recht-uit-het-hart heavy metal geluid te willen tentoonspreiden, mist het toch iets eigens. De teksten verraden ook niet bepaald veel inspiratie.

Scheepers zingt op zich sterk en enthousiast, maar ik trek het niet zo goed als hij de hoogte in gaat. Zijn stem lijkt dan een beetje te vervormen. Dat doet me een beetje denken aan Kiske, maar hij heeft ook veel van Halford.

Ik kan in het songmateriaal, behalve Soulchaser, niet tot een uitschieter komen. Daar staat tegenover dat ieder nummer wel iets aardigs in zich heeft. Krap zeventje.

Album begint fantastisch, maar kakt op een gegeven moment wel in. Jammer. Aardig goed, maar geen top.