Taipuva Luotisuora - 8 (2013)

geen stemmen

Finland
Electronic / Rock
Label: Nordic Notes

1. Volantum Machina (6:46)
  2. Kajaani (6:16)
  3. Adversarius (5:23)
  4. Volucris Orbita (4:20)
  5. Eventa (5:00)
  6. Infinitum (6:39)
  7. Muovia Tehdään Öljystä (5:08)
  8. Evomere (6:58)
Ozric Spacefolk
Stom dat ik hier nog niet op gestemd had.

Taipuva Luotisuora staat garant voor een stevige portie progrock met op de ene plaat meer Ozric-invloeden en op de andere plaat meer King Crimson-invloeden.

Centraal staan tempowisselingen en synth/gitaar orkestraties. Weinig solo's maar veel aandacht voor het creeeren van sfeer en melodie.
Op de derde plaat (getiteld II) was er ruimte ingebouwd voor zang, op IV en op 8 is de zang weggelaten.

Instrumentale progrock/postrock met een vleugje spacerock, dus. Erg aan te bevelen voor liefhebbers van Gong, Ozric Tentacles en Hidria Spacefolk enerzijds en King Crimson, Tool en Anekdoten anderzijds.