Andi Almqvist - Warsaw Holiday (2013)

Zweden
Roots
Label: Rootsy

1. Wormwood (3:34)
  2. No (3:08)
  3. Oh La La (2:54)
  4. Pornography (4:15)
  5. Kinski (3:20)
  6. In the Land of Slumber (3:37)
  7. Happy End (3:32)
  8. Warsaw Holiday (3:02)
  9. Oh La La (Love Is Dead) (2:50)
  10. Insomnia (3:24)
  11. No More Songs for You * (3:48)
avatar van muziekobsessie
zeer benieuwd naar dit album van 1 van mijn favoriete geheel onbekende artiesten.

Leuke ontdekking. De tweede helft van het album is wel minder goed dan de eerste. Maar de stem van Almqvist en de sfeer die hij weet te scheppen maken veel goed. Ik hoor zeker invloeden van Nick Cave en Tom Waits

avatar van muziekobsessie
oh zie nu pas dat hij op 3 voor 12 staat.

avatar van muziekobsessie
the best you never heard off is dit. alweer 4e album van een deense artiest die steeds beter wordt. Hou je van gedurde teksten, piano, raspstem en een beetje gek dan is dit helemaal jou ding. Aanrader 1e klas! Wormwood zet meteen de toon met die spooky achtergrondzang. Oh la la had zo van Arno Hintjes kunnen zjn. Plus de prachtige Tom waits achtige piano ballads als pornography en in the land of slumber raken je tot op t bot.

Via Christian Kjellvander op Spotify op deze cd gekomen. Prachtig idd Tom Waits beinvloede nummers. Met als hoogtepunt Pornography, die tekst kwam keihard binnen zo met die eenvoudige maar krachtige piano, wow