Jarrod Dickenson - The Lonesome Traveler (2012)

Roots
Uitgebracht in eigen beheer

1. Ain't Waiting Any Longer (3:40)
  2. The Northern Sea (3:39)
  3. No Work for a Working Man (2:53)
  4. Rosalie (3:26)
  5. Back to Eden (3:10)
  6. I Remember June (4:41)
  7. Little Black Dress (3:48)
  8. Come What May (3:23)
  9. Bravery (A Bottle of Gin) (4:57)
  10. Ballad of the Lonesome Traveler (3:35)
  11. The Walking Bridge (3:12)
  12. Seasons Change (5:08)
Hendrik68
Via de optie "ontdekken" op Spotify kreeg ik dit werkelijk schitterende album in de schoot geworpen. 2 jaar geleden is het al weer dat Jarrod Dickenson dit album uitbracht. Dickenson is een Texaan die tegenwoordig in New York woont. Hij begon van muziek te houden dankzij de blues van o.a.Howlin Wolf. Op school leerde hij vervolgens het werk van Guy Clark en Townes van Zandt kennen. De invloeden van de blues zijn zo goed als verdwenen, maar die van Van Zandt en vooral Clark zijn heel goed terug te horen. Ook flarden John Prine en Jim Croce hoor ik terug. Het is een ontzettend rustig en ontspannen album. Ik kan me voorstellen dat sommigen het zelfs een tikkie te ontspannen vinden en ook zijn stem is helemaal niet heel bijzonder of zo, maar gewoon heel prettig. Het zijn echt de liedjes die het hem hier doen en de lekkere losse manier van gitaar spelen. Elk nummer krijgt vrijwel direct een plek om het vervolgens nooit meer te vergeten.

avatar van Joshua68

Helemaal mee eens! Prachtig sfeervol album dat nog regelmatig in mijn cd speler beland. Toendertijd leren kennen door recensie op Johnny's Garden. Voor mij een van de beste albums van dat jaar. Als het goed is komt hij begin volgend jaar naar Nederland.

Jarrod - Johnny's Garden

avatar van Lura
Dit album heb ik ook via John Smits leren kennen, maar bijvoorbeeld ook Rob Jungklas, hier totaal onbekend. Zijn laatste album is weer prachtig!

Hendrik68
Ja die Rob Jungklas heb ik wel eens geprobeerd.Op dat moment deed die man me niet veel. Maar kan het altijd nog eens proberen. Dickenson komt in maart naar Steendam en Haarlem. Steendam is voor mij de wereld niet uit. Ook komt hij nog in Landgraaf, maar de meeste Duitse plekken die ik zie staan zijn voor mij dichterbij. Ik heb het gevoel dat dit live wel eens erg goed tot zijn recht kan komen.

avatar van Joshua68
Theo: vwb Rob Jungklas, zie mijn stemmen bij zijn laatste twee albums

avatar van Lura
Hendrik68 schreef:
Ook komt hij nog in Landgraaf
Dat betreft een huisconcert bij Math Heyen.