Bibio - Silver Wilkinson (2013)

Roots / Electronic
Label: Warp

1. The First Daffodils (2:57)
  2. Dye the Water Green (5:25)
  3. Wulf (2:09)
  4. Mirroring All (5:38)
  5. À Tout à L'heure (4:09)
  6. Sycamore Silhouetting (3:16)
  7. You (5:29)
  8. Raincoat (4:08)
  9. Look at Orion! (7:38)
  10. Business Park (4:59)
  11. You Won't Remember... (3:04)
Electro_
Waarom staan hier nog geen berichten bij? Ik ben superbenieuwd, wat mij betreft één van de weinige artiesten op Warp die me echt boeit (samen met Chris Clark).

avatar van jurado
joepie
Vorige plaat viel mij een beetje tegen maar hier heb ik uiteraard weer zin in!

avatar van AartdeGraaf
Na de album sampler te hebben gehoord heb ik hier toch erg zin in. De vorige viel mij ook inderdaad tegen. Ambivalence Avenue was een fantastische plaat en ik heb het idee dat deze daar flink in de buurt gaat komen!

avatar van jurado
You

Wow , wat een gave track , belooft veel goeds

avatar van AartdeGraaf
Hij is gelekt! Ik ga hem meteen luisteren. Spannend!!

avatar van AartdeGraaf
Leuk album. Niet veel bijzonders. Een soort mix tussen alle albums van Bibio wat resulteert in deze plaat. Uitschieter is voor mij toch wel Sycamore Silhouetting, wat een prachtige plaat is dat. De rest weet mij nog niet veel te boeien. Voor nu 3,5 sterren.

avatar van John Doe
De vorige vond ik in tegenstelling tot veel musicmeteraars nog erg prima. Veel leuke tracks en een aparte mengeling van stijlen. Deze vind ik de eerste paar luisterbeurten grotendeels slap klinken. Nauwelijks inspirerend. Voor ontspannende muziek vind ik dit echt te makkelijk ten opzichte van alternatieven die er te vinden zijn. Vignetting the Compost en Ambivalence Avenue blijven op dit moment de beste werken van deze man voor mij, gevolgd door Fi en Ovals and Emeralds.

avatar van AartdeGraaf
Ik ben hier even teruggekomen omdat deze plaat toch heel erg is gaan groeien bij mij. Waar ik hem een paar weken terug nog een niet boeiende plaat noemde staat hij nu toch telkens aan. Nogmaals veel liefde voor 'Sycamore Silhouetting', misschien wel de beste track van het jaar.

Electro_
"You", zo had Daft Punk moeten klinken anno 2013 .

avatar van kobe bryant fan
Sfeervolle plaat van Bibio. Ondanks dat de muziek niet altijd een erg hoog niveau haalt weet toch iedere track te boeien en is iedere track goed. Waarom? De sfeer, Bibio neemt je met Silver Wilkinson naar een wereld.
Ik denk aan Frankrijk, de regen valt met bakken uit de hemel. Maar toch is er altijd dat zonnestraaltje dat door de wolken schiet.
De productie is gewoon perfect, het uitleggen is gewoon erg moeilijk.
Silver Wilkinson moet je alleen al voor de sfeer en productie eens gehoord hebben.

Jammer genoeg is het muzikaal niet altijd even straf. Al ben ik misschien wel erg verwend geweest door het fenomenale 'You'. Die nu al bij de betere tracks van dit jaar hoort voor mij.
Stephen waagt zich soms ook aan het zingen, en dat was een goede beslissing. Zijn stem is dromerig en brengt je nog verder in je droomwereld. Ergens ver weg van hier, waar melancholie en vreugde elkaar lijken te kruisen.

Het hartverwarmende À Tout à L'heure is hier een mooi voorbeeld van.
Jammer genoeg, gaat dit erg relaxend sfeertje na een tijdje vervelen. Spannende tracks door middel van spetterende drums en voice samples zoals bij You, of een catchy meezinger zoals: À Tout à L'heure zijn hier gewoont te schaars. Look at Orion! is nog wel sterk. Maar voor de rest is het vermakelijk maar vaak net iets te dromerig en braaf.

Maar dat Silver Wilkinson een bijzondere plaat is, die zeker nog gedraaid zal worden dat staat al vast. Al had er nog meer ingezeten. Maar voor nu een mooie 3,5*

avatar van kobe bryant fan
Zijn er overigens nog mensen die in You een liefdesverhaal zien die slecht afloopt (dood of breuk) ? De eerste 4 minuten zijn vrolijk en zomers en de laatste minuut speelt er alleen een piano met daarover de tekst "Goodbye".

avatar van Ward
Electro_ schreef:
"You", zo had Daft Punk moeten klinken anno 2013 .
Fantastisch nummer, maar de link met Daft Punk begrijp ik niet echt (nog buiten het feit dat ik het prima vind hoe DP anno 2013 klinkt).

Verder een verbetering ten opzichte van het vorige album. Toch staan er iets te veel fillers op en vind ik Business Park qua stijl een beetje uit de toon vallen. De melancholische zomerse sfeer weet weer te boeien en You is gewoon een topnummer.

@kobe bryant fan: Probeer ook zeker Ambivalence Avenue eens van Bibio. Dat album vind ik echt een stuk consistenter.

Gaat op het lijstje.
Bedankt!

UnknownPleasure
dit is alweer heel wat beter. heel fijn zelfs.