Mariecke Borger - Through My Eyes (2013)

Folk
Label: Volkoren

1. Not Too Late (3:23)
  2. All That I Need (2:50)
  3. Through My Eyes (3:39)
  4. This Way (3:21)
  5. Losing You (4:27)
  6. Hope You Understand (3:58)
  7. Things I Say (3:50)
  8. Don't Be Afraid (3:28)
  9. Rose (3:18)
  10. Real Love (3:41)
  11. Today (3:34)
Prachtig debut-album. Mooie arrangementen, met de strijkers van het Kyteman-orchestra, Bertolf op o.a. dobro. En wat een prachtige stem heeft die Mariecke Borger. Benieuwd naar haar live-optredens (o.a. in Hedon, Zwolle op 11 april 2013), naast Ben Caplan voor "In de Kringloop XL"

Hoe vervelend moet het voor een artiest zijn om vergeleken te worden met je broer die ook muziek maakt.
Maar die vergelijking is onvermijdelijk voor mij daar broer Johan ook op dit album te horen is (net als broer Jesse en Jan Borger sr.).

Family business dus en dan ook nog eens opererend in dezelfde muzikale hoek.
Met andere woorden: vergelijken is simpelweg onvermijdelijk.

Gelukkig pakt het goed uit. Mariecke was al te horen op de albums van Johan Borger maar ze viel me pas echt op tijdens het optreden van Johan's album presentatie in Utrecht eind vorig jaar. Nog steeds een erg mooi optreden waar ik met plezier op terugkijk. Ik werd zelfs op gezonde manier een beetje jaloers op zo'n muzikale familie. Hoe geweldig moet het zijn om je muzikale emoties zo te kunnen delen met je eigen bloedverwanten?!
Mariecke zong mee als backing vocalist en mocht zich ook solo presenteren. Zonder nog maar een noot gezongen te hebben wist ze me al in te pakken door haar verschijning: ze heeft een bepaalde ontwapenende charme die je raakt en dat hoor je ook terug in haar eigen muziek.
Een nuchtere Hollandse meid met Amerikaanse roots als je het hebt over haar muzikale invloed.

Opener Not Too Late doet al gelijk denken aan de sfeer die Johan schept maar dan die stem. Mensen die stem! Ik weet dat ik me nu op glad ijs begeef maar ik hoor een jonge, frisse Joni Mitchell!
Een betoverend mooie start. Laat die bloesem maar bloeien waar we later dan zo'n overheerlijke hollandse appel van krijgen. Geen flauwekul, nuchter en daarom des te mooier in al zijn schoonheid. Een nummer dat zich bij elke draaibeurt verder ontvouwt tot de pracht die het is en dat gaat voor het hele album op.
Lente op z'n Nederlands. Bloedmooi en i.t.t. de albums van Johan vind ik de nummers van Mariecke dan ook minder Amerikaans klinken wat onzin is omdat de stijl niet erg verschilt maar zo voelt het bij mij.

Het Red Limo String Quartet is subtiel op dit album aanwezig en de trompet gespeeld door Gerald van Dijk mengt zich perfect op een nummer als Real Love.

En 'real love' is het want wat Johan al eerder deed lukt Mariecke nu ook: ik ben verliefd geworden op deze 11 liedjes. Als een groot Joni Mitchell liefhebber als ik die naam durft te noemen in de recensie van Mariecke Borger dan wil dat wat zeggen.
Ik hoop dan ook van harte dat ze eenzelfde carriere tegemoet mag zien en ik beschouw het als een enorme luxe om naar de muziek van deze getalenteerde zangeres te mogen luisteren afgewisseld met die van haar grote broer.
Sorry Johan.... de komende tijd is het toch echt even Through My Eyes voor mij

Schitterend! Hou je van eenvoud en puurheid dan moet je dit album van eigen bodem toch zeker gaan beluisteren.

Telamon
Ergens te beluisteren? Niet op spotify nl te vinden.

Nee, wel te koop

avatar van bonothecat
Ze leest zelf mee heb ik gezien, dus een oproep voor een plaatsing op spotify is misschien hier wel terecht.

Er zijn kanalen die daar aan bijgedragen hebben (met dank aan broer Johan en Edward, die we hier kennen onder de naam Woody)
Overigens niet op mijn verzoek hoor maar het is wel erg leuk natuurlijk: alles voor een beetje aandacht want dat verdient dit album echt wel!

(verwijderd)
Staat nu op de luisterpaal.

avatar van Woody
Mooi verhaal Eric! Ik hoop dat ze de aandacht krijgt die ze verdiend! Want wat een prachtig album is het geworden! De vergelijking met broer Johan is natuurlijk een logische omdat ze veel met elkaar spelen en veel dezelfde invloeden en bandleden hebben en ook dezelfde opname technicus delen. Dat laatste mag ook wel een keer genoemd worden. Albums zijn opgenomen door broer Jan Borger. Die wederom het geheel weer fantastisch heeft weten vast te leggen.

avatar van Tegid.mzk
En hij staat ook op Spotify inmiddels.

avatar van erwinz
Geweldige plaat. Mariecke Borger streeft de concurrentie voorbij wanneer het gaat om de songs, de instrumentatie, de arrangementen en de vocalen. Wat een talent !

Lees mijn volledige recensie op:
De krenten uit de pop: Mariecke Borger - Through My Eyes - dekrentenuitdepop.blogspot.nl

Erwin

Ik mis nog een stem Erwin

Ik zal mezelf maar eens herhalen: dit album mag best door meer mensen gehoord worden. Het is zo ongelooflijk mooi!!!!!

Hendrik68
Vind ik ook, alleen "zo ongelofelijk mooi" als jij hem vindt dat vind ik wel zwaar naar boven afgerond. Ik moet hem nog een paar keer beluisteren voor ik er een definitief oordeel aanhang, maar zoals ik de plaat tot nu toe ervaar zal het 3,5 tot 4 sterren worden. Deze dame mag blijven zoveel is wel zeker.

avatar van Lura
Aerodynamic herrinnerde mij aan dit album, direct alsnog een stem geplaatst. Mooi album.

avatar van keijzm73
Mooie intogen luisterliedjes. Iets meer dynamiek had van mij wel gemogen. Het kabbelt allemaal iets teveel voort. Maar goed, het ontbreken van dynamiek zorgt er wel voor dat je in een zekere 'flow' terechtkomt. Een flow waar je soms ook gewoon lekker in wil blijven! Dus met dat in het achterhoofd; een geslaagd album.