Karl Sanders - Saurian Meditation (2004)

Wereld
Label: Relapse

1. Awaiting the Vultures (3:55)
  2. Of the Sleep of Ishtar (9:38)
  3. Luring the Doom Serpent (4:03)
  4. Contemplations of the Endless Abyss (3:45)
  5. Elder God Shrine (7:35)
  6. Temple of Lunar God Ascension (3:53)
  7. Dreaming Through the Eyes of the Serpents (5:39)
  8. Whence No Traveler Returns (6:18)
  9. Forbideen Path Across the Chasm of Self Realization (5:56)

met David Vincent

10. Beckon the Sick Winds of Pestilence (6:04)
avatar van Hemdale
Karl Sanders, de zanger van de death metal band Nile komt hier met een solo album. Best fijn muziek, in principe is dit een heel album met de instrumentale nummers die altijd op de Nile albums staan, de Egyptische invloed is hier dus ook weer duidelijk op hoorbaar.

aparte muziek die je nog nooit gehoort hebt, heb het van een vriend gehoort, in eerste instantie deed het me denken aan een groepje holbewoners(een stam dus in specifieke zin) die in een rondje langs een maagd aan het dansen zijn en de maagd dan op een gruwelijke manier ritueel gaan slachten, beetje duistere trommel muziek erg relaxend moet ik zeggen 4*

avatar van bennerd
Inderdaad zeer vreemde muziek. Althans, muziek die ik nog nooit eerder gehoord heb.

Karl Sanders is dus de (mede-)zanger en (mede-)gitarist van de extreme Death Metalband Nile. Als je Nile kent, en je vindt een nummer zoals Dusk Falls upon the Temple of the Serpent on the Mount of Sunrise, een nummer waarvan de titel bijna langer is dan het nummer in kwestie, zeer goed vindt, dan moet je deze plaat zeker proberen.

Verwacht hier echter geen Nile-achtige riffs en bruut geblast. Neen, daar heeft meneer Sanders zijn hoofdband voor. Dit schijfje laat de andere kant van hem horen, zijn fascinatie voor Egypte en alles wat daarmee te maken heeft.

Dit laat hij in zijn muziek heel goed horen. Er wordt veel gebruik gemaakt van uitheemse instrumenten, veelal Egyptisch, en af en toe tokkelt hij toch nog een klein beetje op zijn elektrische gitaar, wat het geheel mooi aanvult ipv het te verstoren.

(Als je Karl Sanders kent vanwege zijn muziek, maar nog nooit gehoord hebt van Nile, laat die laatste band maar achterwege dan )

Ik moet zeggen dat ik met momenten erg kan genieten van de muziek op deze plaat. De ene track is al iets duisterder dan de andere, maar alles is vrij rustgevend (natuurlijk relatief begrip) en doet denken aan de Egyptische rituelen. (Af en toe waan je je in het donkerste deel van een pyramide.) In dat opzicht is het Sanders dus zeker geslaagd.

Echt mijn stijl is het niet, maar dat hoeft ook niet echt. Als ik het ergens op cd zie liggen, dan koop ik het zeker. Waardevol is het in ieder geval.

avatar van Alarum
Dit is puur genot voor mijn oren.
Lekker zo, in een trance..
In mijn top 10 er mee!