Callenish Circle - Flesh_Power_Dominion (2002)

Label: Metal Blade

1. Obey Me... (5:15)
  2. For What It's Good For (3:49)
  3. Witness Your Own Oblivion (4:36)
  4. Take Me Along (6:03)
  5. Bleeding (5:57)
  6. Your Final Swansong (5:32)
  7. Suffer My Disbelief (5:10)
  8. The Have Chosen (4:36)
  9. ... (1:43)
  10. Pull the Plug (4:51)
  11. When the Lady Smiles (4:53)
DutchViking
In eerste instantie dacht ik met de zoveelste Zweedse belofte te maken te hebben. Callenish Circle maakt namelijk melodieuze death metal die nogal wat weg heeft van Gothenburg-bands als Soilwork, Hypocrisy, Dark Tranquillity en oude In Flames.

Callenish Circle komt echter 'gewoon' uit eigen land (en eigen provincie in mijn geval ). Flesh Power Dominion is een geweldige plaat geworden. Veel melodie, grunts maar ook cleane zang en uitstekend songmateriaal. De vergelijking met Soilwork en In Flames (m.i. de twee beste bands uit het genre) durf ik nog niet te maken, maar Callenish Circle kan een hele grote worden.

avatar van Cartman74
Damn wat een heerlijke cd van eigen bodem, doodzonde dat deze band het nooit écht gemaakt heeft, want dit heerlijk schijfje is niet eens de beste cd van ze! Maar het is melodic death van de bovenste plank! Heerlijk vette riffs en ruige zangpartijen komen zowat in elk nummer voor. Take me along is naar mijn mening het hoogtepunt van deze schijf. De cover Pull the plug is zelfs stukken vetter en beter dan het origineel van Death (toch ook niet de minsten). Voor mij had enkel die Earing-cover niet gehoeven.