Kylesa - Ultraviolet (2013)

Label: Season of Mist

1. Exhale (3:02)
  2. Unspoken (4:47)
  3. Grounded (3:13)
  4. We're Taking This (2:41)
  5. Long Gone (3:27)
  6. What Does It Take (2:04)
  7. Steady Breakdown (4:48)
  8. Low Tide (3:35)
  9. Vulture's Landing (3:15)
  10. Quicksand (2:35)
  11. Drifting (5:25)
Zeer benieuwd naar.
Unspoken is al te beluisteren op youtube en die is goed!! Klinkt totaal anders als eerder werk.

Unspoken

avatar van laboomzaa
Staat op luisterpaal!!

avatar van trebremmit
Ben hem nu aan het luisteren.

Gaaf geworden hoor, ze zijn wat meer de pyschedelische en donkere kant op gegaan.

avatar van trebremmit
Wat me verder nog opvalt is dat er veel post-punk invloeden in zitten, klinkt allemaal erg goed moet ik zeggen. Ik mis alleen een samenhang in dit album, het gaat een beetje van de hak op de tak.

avatar van Don Cappuccino
Ik heb Static Tensions nog ergens gebrand liggen. Maar dat was in 2009, toen was ik eigenlijk nog niet klaar voor Kylesa. De omschrijving van het album spreekt me erg aan, hij staat op de lijst om beluisterd te worden.

avatar van trebremmit
Static Tensions is erg gaaf, met dubbele drums. Die vind je denk ik erg goed.
Weet eerlijk gezegd niet of ze dat op dit album nog hebben.

avatar van Don Cappuccino
Ze hebben nog steeds dubbele drums. Ik heb hem namelijk gehoord en op sommige stukken hoor je een drumritme met daar overheen snaredrumroffels. Het begin pakt me niet echt maar wanneer Kylesa dromeriger wordt en op sommige momenten behoorlijk wat weg heeft van The Cure is het smullen geblazen.

avatar van trebremmit
Haalt het nivo van Static Tension niet maar is wel beter dan hun vorige album.
De dubbele drums vind ik van weinig toegevoegde waarde hier.

avatar van Don Cappuccino
Op koptelefoon hoor je de dubbele drums wel heel erg goed. Ik begin met 4 sterren maar dat kan misschien wel hoger worden. Ultraviolet is een heel gevarieerd album geworden.

avatar van Edwynn
Een sterk en sfeervol album dat is Ultraviolet wel. Ik ben niet zo heel lang bekend met dit orkest, maar ze staan op dit album wel garant voor een mooie introspectieve trip. Pittige sludgeriffs, ogedolven uit een dorre zandvlakte en melancholishe passages die, wat Don ook terecht opmerkt, hun oorsprong lijken te hebben in de Britse postpunk. Dat kan heel subtiel hand in hand gaan.

De dubbele drums hebben iets opzwepends. Bijvoorbeeld de break in Long Gone met in de verte enkele onheilsakkoorden. Die heeft een hypnotiserende uitwerking op ondergetekende.
Ondanks de nadruk op sfeer, weet Kylesa de boel heel compact te houden. En de honger is na 38 minuten well gestild. Anders drukken we gewoon nog een keer op play.