GP Wu - Don't Go Against the Grain (1997)

Label: MCA

1. Smoking (4:13)
  2. 1st Thing First (3:31)
  3. Two Gats Up (4:01)
  4. Blow Up (4:33)
  5. Party People (3:54)
  6. If You Only Knew (5:06)
  7. Hit Me with That Shit (3:54)
  8. Hip Hop (4:27)
  9. Chamber Danger (3:27)
  10. Underground Emperor (3:08)
  11. Life Bid (5:40)
  12. Don't Go Against the Grain (4:05)
  13. Things Ain't What They Used to Be (4:32)
  14. Black on Black Crime (3:29)
Yo ben ik nou echt de 1ste die reageert? Damn..
Dit album is da BOMB bimbo's!
Ga het downloaden of kopen jaah toch elke wu tang liefhebber moet deze minstens hebben.

peace

avatar van -marco-
Geweldig album. Jammer dat het solo album van pop the brown hornet tegenviel.
Neefje van Ghostface toch?

Rene1979
Blind gekocht en geen spijt van...
Een goed Wu gerelateerd album!

avatar van idioot2
Een lekker album! Staan meer dan genoeg lekker nummers op. Aanwinst voor je cd collectie.

avatar van Reint
CD dat prima uit de startblokken vertrekt met de eerste vier nummers. De producties zijn stuk voor stuk uitstekend: een geüpdate versie van de typische Wu-sound; wel strakker dan RZA's klassieke producties, soms iets meer clubby, maar altijd wel met die scheve Wu-samples, breakdowns en eerie stabs waar je op hoopt. Je luisters dus niet naar loopjes, maar gedetailleerde producties met allerlei lagen en onverwachte wendingen. De productie komt van de groep zelf; ene Arby Tyrone "RNS" Quinn en Visible.

Aan de goede zin van de rappers ligt het ook niet; stuk voor stuk klinken de rappers hongerig en doen ze hun best de producties aan gort te rappen. Eén probleem; er blijft je amper iets bij van wat de rappers zeggen of hoe ze het zeggen.
(Vooruit: op Hip Hop na, een scherpe analyse van de staat van het genre op dat moment:
"Will what he helped to create help destroy him?
He wondered if he reaches his 21st without getting banned
In year 2000 [hip hop] he'll be a man, old enough to make a stand"

Tel daarbij op dat sommige hooks wel erg oenig zijn (neem If You Only Knew of Chamber Danger) en het feit dat de skits niet welkom zijn en de kwaliteit achteruit holt naarmate de plaat duurt en je hebt een toch wat middelmatige plaat, zoals zoveel post-Wu-Tang Forever affiliate-platen dat zijn. Maar zoals gezegd; de producties zijn superinteressant, dus zeker de moeite waard!

Hoogtepunten (ofwel; beste beats/productie):
Smoking, 1st Thing First, Two Gats U, Blow Up, Hit Me with That Shit, Hip Hop, Life Bid