Fats Domino - Blueberry Hill (1995)

Alternatieve titel: His Greatest Hits

R&B / Rock
Label: Disky

1. Blueberry Hill (2:21)
  2. Walking to New Orleans (2:01)
  3. Blue Monday (2:18)
  4. Let the Four Winds Blow (2:02)
  5. Ain't It a Shame (2:25)
  6. Jambalaya (On the Bayou) (2:22)
  7. I'm Walkin' (2:14)
  8. My Blue Heaven (2:06)
  9. Whole Lotta Loving (1:39)
  10. I Hear You Knocking (1:56)
  11. It Keeps Rainin' (2:48)
  12. The Sheik of Araby (2:00)
  13. My Real Name (2:10)
  14. I'm Ready (2:01)
  15. Three Nights a Week (1:43)
  16. My Girl Josephine (2:05)
  17. When the Saints Go Marchin' In (2:27)
  18. When My Dreamboat Comes Home (2:19)
avatar van Jan Wessels
The Greatest hits zónder There Goes My Heart Again (met die geweldige zeurderige vrouwenstem op de achtergrond)? Kleine omissie...

EVANSHEWSON
Ja, Jan Wessels, There goes my heart again had er best opgemogen natuurlijk. Voor de rest is dit een prima samengestelde verzamelaar waar niets op aan te merken valt.

En een goede Fats compilatie ontbreekt ook in mijn collectie niet, dit is zo'n tijdloos materiaal; allemaal evergreens van de rock!

Mijn favo's zijn; I'm Walkin', Ain't That a Shame, Blue monday en Blueberry Hill. Maar The Sheik of Araby mag er ook best zijn!

Shaggy coverde nog zijn 'It Keeps Rainin', mooi liedje ook!
4.5 sterren
****1/2

avatar van LeRoi
Great Man, Great Music Indeed!
Denk de muziek waar ik de tonen vanuit de wieg zo'n beetje van weet te herinneren...

avatar van Reijersen
Aardige compilatie van de legendarische Fats. Maar legendarisch of niet, ben geen heel groot liefhebber van deze man. Al gaat een nummer af en toe er wel lekker in.

avatar van LucM
Ik heb een meer volledige compilatie van the Fat Man waar al deze nummers opstaan en natuurlijk nog veel meer nl. "They call me the fat man" (ik weet niet of die nog te verkrijgen is), maar alle nummers hierop zijn natuurlijk prima.
"Blueberry Hill", "Walking to New Orleans", "Blue Monday" en "It Keeps Rainin'" vind ik de beste nummers van de gemoedelijk swingende en immer vrolijke Fats Domino.

avatar van thomzi50
In één woord: episch.