Franc Albir - Hoc (2013)

Spanje
Label: Musea

1. No Pots (8:14)
  2. Concert de Negres: Moviment No. 1 (Lento) (1:43)
  3. 007 vs. el Dr. Mam (6:18)
  4. Concert de Negres: Moviment No. 3 (Allegro) (1:59)
  5. Hoc (1:41)
  6. Concert de Negres: Moviment No. 4 (Vivace) (6:20)
  7. Nùria (2:42)
  8. Daurat Xuixirà (6:50)
  9. Piano J. XXIII (Fills D'en Murnau) (2:43)
  10. Tulipayorka (7:05)
  11. Dues Illusions (8:16)
avatar van snarf349
Bijzonder sfeervolle prog-rock waarbij piano en gitaar (solo in 'Tulipayorka' ) de boventoon voeren. Jammer dat ik geen Spaans versta!

avatar van Svendra
Kennis van Spaans is hier betrekkelijk, want de zang is in Catalaans . Meeslepende melodieën, folkinvloeden en pastorale stukken. Klinkt goed, dit ga ik vaker beluisteren.

avatar van snarf349
Vandaar dat ik het niet verstond!

avatar van Svendra
snarf349 schreef:
Vandaar dat ik het niet verstond!

Jaja. Er zijn trouwens maar drie nummers waarop gezongen wordt. Dat komt goed uit want de stem van de zanger is niet het sterkste punt.

Verder ben ik prima te spreken over Hoc, wat mij betreft is dit een van de betere progplaten dit jaar. Het is melodisch en bijna lieflijk, met name de drie tracks vanaf Concert de Negres: Moviment no.4. Maar er zijn ook opzwepende stukken zoals bijvoorbeeld 007 vs. el Dr. Mam.