Marillion - Marbles Live (2005)

Label: intact

1. The Invisible Man (13:27)
  2. Marbles I (1:48)
  3. You're Gone (6:41)
  4. Angelina (7:33)
  5. Marbles II (3:04)
  6. Don't Hurt Yourself (5:52)
  7. Fantastic Place (6:41)
  8. Marbles III (1:53)
  9. The Damage / Marbles IV (6:03)
  10. Neverland (11:29)
  11. Estonia (7:30)
avatar van Rinus
Marillion is een van die bands, die hun muziek ook tot in de perfectie live kunnen spelen. En dat is op dit album maar weer al te goed te horen. En Stevie Hogarth klinkt live krachtiger dan op de studio versie.

Stijn_Slayer
Schitterende integrale uitvoering van één van hun betere albums. De studioversie heeft natuurlijk de geluidskwaliteit mee, maar misschien dat ik deze toch iets meer waardeer. Moeilijk...

Alleen bij het drukken van de tracklist op het hoesje heeft iemand zitten slapen. Er staan twaalf nummers op het hoesje, en maar elf op de cd ('The Damage' en 'Marbles IV' staan als losse nummers op het hoesje).

Ruime 4* met kans op verhoging.

avatar van Pink
Ik vind deze toch iets minder dan het studio album.
Goed gespeeld maar bepaalde dingen bv de keyboards (Neverland) komen af en toe niet lekker uit de verf.

avatar van jellecomicgek72
Even goed als het studio album. Dikke 5*!

avatar van vigil
Omdat Stijn dat graag wil plaats ik hier even een berichtje , prima live plaat al is de dubbel versie "Marbles by the Sea" nog beter. Dan krijg je ook een fantastische versie van Ocean Cloud voor de kiezen.

Deze cd is natuurlijk wel een stuk goedkoper dan By the Sea (als je hem al kan vinden...) en de geluidskwaliteit is prima. Dus een buil val je hier niet aan.

avatar van El Stepperiño
Perfecte live-uitvoering!

avatar van daniel1974nl
Absoluut geweldige uitvoering van een van hun betere albums al mist het wel zekere dynamiek. Dat wil zeggen van de 1 disc versie van het album, hetgeen waarmee ze destijds ook op tournee zijn geweest. Jammer alleen wel is dat deze versie maar 1 toegift heeft terwijl terwijl er min of meer 12 per avond werden gespeeld.

Ik heb persoonlijk de 2 disc editie van de Marbles On The Road DVD ook, wat alle nummers van beide avonden bevat dus ook het verschil in toegiften (alleen een deel daarvan wel op een tweede schijf dus ook hier kun je het niet als compleet concert ervaren) en in DD 5.1 geluid. Al zaten daar wat interessante nummers tussen en fluctueerden deze nummers ook nog al tijdens de toer. Zoals je kunt zien met Front Row 23 en 29 (uitgegeven door Marillion zelf en alleen nog maar beschikbaar op voor MP3) welke beide twee complete concerten zijn (ongeveer 2.5 uur)

Deze opname is (wat ik begreep) van het einde van de Marbles Tour dus de band was op dat moment al behoorlijk gewend aan het nw materiaal, maar doordat ze vele nummers van Marbles zijn blijven spelen live en het in 2015 nogmaals als twee disc integraal werd uitgevoerd, klinken de nummers nu naar zoveel jaar live nog beter, maar dit kan ook te maken hebben met de beschikbaarheid van betere opname technieken en het uitbrengen van concerten in betere geluidskwaliteit. Als je alleen de geluidskwaliteit van Marbles In The Park vergelijkt met deze, dan begrijp je wat ik bedoel.

Het is daarom een mooie registratie van de tijd waarin Marbles nog integraal werd gespeeld en de tour plaatsvond.

Zeker aan te bevelen. Zeker omdat ie lang door de MM werd verkocht voor 6.99.-
Daar kun je het zeker niet voor laten liggen.