Soulsister - The Way to Your Heart (1997)

Alternatieve titel: The Very Best Of

Belgiƫ
Label: EMI

1. The Way to Your Heart (3:49)
  2. Through Before We Started (4:11)
  3. Tell Me What It Takes (3:49)
  4. Like a Mountain (3:50)
  5. Changes (4:06)
  6. Broken (3:58)
  7. If This Is Love (4:04)
  8. Wild Love Affair (3:20)
  9. Sweet Dreamer (3:44)
  10. Blame You (3:59)
  11. Ain't That Simple [Live] (4:23)
  12. Well Well Well (3:50)
  13. Wishing (3:58)
  14. Let the Night Take Over (3:27)
  15. Locks and Keys (4:06)
  16. I Need Some Time (4:03)
  17. Simple Rule (3:38)
  18. Call It Love [Live] (3:57)
EVANSHEWSON
Dat dit hier niet hoog scoort of aanslaat, ik kan me er iets bij voorstellen... Maar prima geschreven popsongs gebracht met twee stemmen die prima matchen, met veel soul en overtuiging gebracht, ik kan daar bij tijd van genieten.

Dit is erg commerciële pop waar niets, maar dan ook niets verkeerd mee is.

jammer dat er nog niet gestemd is op deze prima verzamelaar van Jan Leyers en Paul Michiels.

In België wereldberoemd, en geheel terecht!

Hulde aan deze originele artiesten en veel respect ook nog!
4.5 sterren jawel jawadde ! ****1/2

avatar van rudiger
EVANSHEWSON schreef:

Dit is erg commerciële pop waar niets, maar dan ook niets verkeerd mee is.

In België wereldberoemd, en geheel terecht!

Hulde aan deze originele artiesten en veel respect ook nog!
4.5 sterren jawel jawadde ! ****1/2

in Nederland kennen wij Soulsister alleen van het bekende The way to your heart .
ik denk dat hier de verklaring ligt.

EVANSHEWSON
Ja Rudiger, maar hier zitten toch méér Belgen op de site ?

avatar van pdonidvie
EVANSHEWSON schreef:
Ja Rudiger, maar hier zitten toch méér Belgen op de site ?

Tuurlijk zijn er hier nog Belgen. Soulsister is één van de grote Belgische trotsen. De klassiekers zijn eindeloos en deze cd is daar een mooie compilatie van. Binnekort komen Jan en Paul nog eens bijeen vor 2 reunieconcerten in het Sportpaleis Ik zal er in ieder geval zijn.

avatar van Azzurro
Ik heb deze gisteren gezien op de night of the proms, en echt chapeau, want een ongelooflijk "saai" zit-publiek veerde direct recht bij de medley van soulsister. Chapeau. Eerlijk gezegd ken ik ook alleen maar de klassiekers (the way to your heart, through before we started en tell me what it takes) dus ik ga mij deze eens vlug gaan aanschaffen!

Pieter Paal
Voordat Soulsister hier in Nederland die grote hit met 'The way to your heart' scoorde, had ik ze daarvoor al heel vaak op de BRT radio gehoord met gave songs zoals 'You get to me' dat op deze compilatie helaas ontbreekt.
Wat ik jammer vind, is dat de knallers 'Like a mountain', 'Tell me what it takes' en 'Blame you' hier in een remix aanwezig zijn, terwijl de originele versies al goed genoeg zijn.
Verder is het genieten van pareltjes zoals 'The way to your heart', 'Through before we started' en 'Well well well'. Op de reguliere albums staan ook nog een aantal mooie nummers.
Andere Belgische bands die rond die tijd mijn aandacht trokken zijn Vaya Con Dios, The Radios en Won Ton Ton.

avatar van jellorum
een reunie was nu toch niet echt nodig.....

avatar van musicboy
1,0
Dit zegt me dus niks. Saaie stem, puberale deuntjes, nergens iets speciaals.

Father McKenzie
Hele goede verzamelaar van de Hall & Oates der lage landen; Hier staan echt hele sterke soulvolle songs op. Jammer dat sommigen dat niet willen horen of erkennen.
Dit is absoluut niet om je als Belg over te schamen, integendeel. Maar het staat precies bon ton om dit af te gaan kraken, ik doe er niet aan mee, Soulsister heeft prima dingen gemaakt, echt wel!

avatar van LucM
"Platinum Collection " is een nog veel betere Soulsister-verzamelaar.

De Hall & Oates der lage landen: zeer treffende vergelijking McKenzie. Blijft een feit dat hier op deze verzamelaar toch een stuk of 10 heel goede popdeuntjes staan; niet weggelegd voor de meer alternatieve luisteraar, maar ook zeker en vast niet storend.

Nian
Zeer leuke en aangename verzamelaar. Dit bevat toch wel hun meest bekende nummers .. en ja hier zijn verschillende meningen over mogelijk.
Ik heb ze al 2 keer live gezien en ze stellen nooit teleur .. Een pracht van een groep!