Autumn - Summer's End (2004)

Label: The Electric Co

1. The Coven (3:45)
  2. Gospels in Dusk (4:34)
  3. Gallery of Reality (6:04)
  4. Silent Madness (5:18)
  5. Vision Red (5:53)
  6. Lifeline (5:52)
  7. This Night (4:06)
  8. The Green Angel (5:51)
  9. Whispering Secrets (4:25)
  10. Summer's End (5:00)
  11. Solar Wake (5:27)
avatar van notsub
Nadat ik naar aanleiding van een optreden hun laatste album al goed vond, ben ik ook deze gaan beluisteren. De stijl is toch wat anders dan ik dacht. Ik had deze band in het verleden toch meer Metal zou zijn, maar deze CD klinkt toch erg in lijn met het nieuwste album. Dat betekent hard rockende toegankelijke liedjes met een prominente rol voor de prima zangeres. Het klinkt erg leuk, maar blinkt eigenlijk ook nergens in uit. De hoes dekt absoluut niet de lading.

avatar van Metalhead99
Een zeer interessante hoes voor een... niet zo hel erg interessante plaat... Summer's End is niet slecht hoor, maar net zoals notsub hier boven al zei: het blinkt nergens uit. Deze band weet zich gewoon niet bijzonderder te maken dan al die andere bands die er al zijn in dit genre. Een redelijke tijdvuller, maar nergens bijzonder, dus alleen voor liefhebbers die er geen genoeg van krijgen.

avatar van jorro
Eerlijk is eerlijk. Het wat magere debuut heb ik met 3 sterren 'beloond'. Daarbij vergeleken is dit album een grote stap voorwaarts. De onzekerheid (?) in de zang lijkt verdwenen en het geheel een stuk beter geproduceerd. Het klinkt een stuk volwassener en de songs best aangenaam. 3,5* derhalve voor dit album.