Enduser - Calling the Vultures (2005)

Electronic
Label: Sublight

1. Another Door Opens (2:53)
  2. Rights of Passage (4:46)
  3. I'm Wondering If She´s Dead (3:04)
  4. Interruption 1 (2:27)
  5. 111.01 Miles (4:20)
  6. Your Drawing [Alternate Version] (4:15)
  7. Interruption 2 (2:55)
  8. Wednesday (3:48)
  9. Assasin (6:48)
  10. How Can You Tell If I´m Not There (3:13)
  11. End of a Beginning [Sublight Version] (6:06)
  12. Indecision (3:59)
  13. On a Bus in Brighton (6:14)
  14. Another Door Shuts (1:06)
avatar van Onderhond
Iemand enig idee waar de sample uit Wednesday vandaan komt. "Melodietje" klinkt me zo bekend in de oren.

Verder toepasselijke titel. Is zo ongeveer de gewoonte dat Enduser weer veel leenwerk pleegt, en dat omtovert tot gezellige, aangename en zacht op de maag liggende breakcore.

Ik smaak het wel. Zeker niet hoogst origineel, spannend of avontuurlijk, gewoon lekker. 4*

PS: End Of Beginning blijft een heerlijk nummer, zelfs al is deze mix weinig anders.

avatar van bennerd
Klinkt erg lekker en erg relaxed, maar ik mis soms wat spanning en enige "kracht" in de muziek. Maar toch is dit allesbehalve mis.

Score schommelt ergens tussen 3.5* en 4*.

avatar van HaanHoen
Onderhond schreef:

Ik had exact hetzelfde idee bij de eerste luisterbeurt, maar ik kom er ook niet op.

Dit album is mijn eerste kennismaking met Enduser, en die kennismaking is alleraardigst. Zeer degelijke plaat die onwaarschijnlijk lekker weg luistert. Grootste punt van kritiek betreft dan toch de vocalen waar ik niet altijd van gecharmeerd ben. Bijvoorbeeld bij 'Rights of Passage' vind ik het maar een zielige bedoeling, al blijft er natuurlijk niet veel over van de track wanneer die vent zijn mond houdt. Het album moet het dan ook vooral hebben van nummers als 'Wednesday' en 'End of Beginnning' wat stevige 5 sterren tracks zijn. Mede hierdoor valt de balans behoorlijk positief uit.