Tank - Filth Hounds of Hades (1982)

Label: Kamaflage

1. Shellshock (3:11)
  2. Struck by Lightning (3:10)
  3. Run Like Hell (3:40)
  4. Blood, Guts and Beer (3:43)
  5. That's What Dreams Are Made Of (5:25)
  6. Turn Your Head Around (3:22)
  7. Heavy Artillery (3:25)
  8. Who Needs Love Songs (3:06)
  9. Filth Hound of Hades (3:56)
  10. (He Fell in Love with a) Stormtrooper (5:17)
avatar van Rinus
Debuuralbum, van deze door Motorhead ontdekte band. Vrij ongecompliceerde metal, uit de NWOBHM periode. Latere albums waren van een hoger niveau.

avatar van wizard
Deze band is niet alleen ontdekt door Motörhead, ze klinken nog verdacht veel als het broertje van die band ook. Een ruw gitaargeluid, vrij korte en aggressieve songs, en een zanger die stembanden van beton lijkt te hebben.
Voor de teksten hoef je het niet te doen, want die zijn nogal onbenullig, maar al met al is dat wel een aardig plaatje om zo nu en dan even lekker hard te draaien.
Voor mij is Run Like Hell het minste nummer, en de intro van Shellshock is ook om kromme tenen van te krijgen. Het titelnummer is ook meteen het beste nummer van de plaat. De andere nummers zijn ok.

avatar van Rockfan
Dat intro is toch van hoomba hoomba ? kan ik mij herinneren, vond ik wel geinig (let wel 28 jaar geleden )

avatar van wizard
Rockfan schreef:
Dat intro is toch van hoomba hoomba?

Ja, dat heb je helemaal goed onthouden.

avatar van Rockfan
Toch maar weer eens opsnorren, jeugdsentiment

avatar van Lau1986
Heerlijk album. Ik kwam de band op het spoor door Sodom. Die een aantal nummers van hun gecovered heeft.
Tank rockt eigenlijk gewoon heerlijk, van het eerste tot het laatste nummer. Lekker!

avatar van Wolfmother
Zeker niet slecht, maar helaas iets te simpel voor mij. Gewoon oerdegelijke rockers zijn het met een prima vocalist die vooral op de titeltrack erg grappig is.
Ik had This Means War ook liggen, maar ik verwacht niet echt iets revolutionairs.