Lloyd Cole - The Negatives (2000)

Label: XIII Bis

1. Past Imperfect (4:41)
  2. Impossible Girl (4:00)
  3. No More Love Songs (3:19)
  4. What's Wrong with This Picture? (5:32)
  5. Man on the Verge (3:29)
  6. Negative Attitude (3:12)
  7. Vin Ordinaire (4:17)
  8. Too Much E (2:31)
  9. Tried to Rock (3:28)
  10. That Boy (4:44)
  11. I'm Gone (2:30)
  12. Artificial Tears * (4:40)
beaster1256
goeie plaat van lloyd cole , niks meer niks minder

avatar van TEQUILA SUNRISE
Inderdaad prima album van Lloyd Cole met zijn nieuwe begeleidingsband, echter de plaat doet bij mij minder stof opwaaien dan zijn eerste 4 solo platen of zijn werk met de Commotions.
Laat er geen misverstanden over bestaan, het luistert allemaal lekker weg maar toch maakt het wat minder indruk dan zijn voorgaande werk, ik kan er niet precies de vinger op leggen.
Het nummer What"s Wrong With This Picture vind ik niet alleen het mooiste nummer van de plaat het klinkt ook uitermate radiovriendelijk.
Too Much E had dan van mij weer niet gehoeven, desalniettemin stem, teksten & muziek zijn weer prima verzorgd.

avatar van johan de witt
Mooie, klassieke Lloyd-plaat juist, beetje ondergewaardeerd hier, maar dat geldt voor al zijn platen.
Vooral de eerste helft van dit album vind ik erg sterk.
Hij grijpt hier een beetje terug op zijn oude 80s/begin 90s geluid.
Soms letterlijk.
In Past Imperfect blikt hij terug naar zijn 'lost weekend in Amsterdam' en in Tried to Rock op zijn langharige, 'stoere' imago van begin jaren 90.