The Pop Gun - Table Swimming (1992)

Belgiƫ
Label: PolyGram

1. Dream (4:49)
  2. I Lost My Grip on You (3:57)
  3. Heart & Soul (3:41)
  4. Down to the Rhythm (5:00)
  5. My Side (4:24)
  6. ... (Etc.) (3:50)
  7. Wherever You May Go (2:45)
  8. Ready to Roll (Italian Underwear) (2:54)
  9. Almost 16 (3:54)
  10. Far from Heaven (3:54)
  11. It's Over (4:31)
avatar van berwt
Bij wijlen zeemzoet, bij wijlen huppelend, alles behalve origineel, maar desondanks stuk voor stuk sterke songs die allemaal hitpotentieel hadden. Uiteindelijk is het enkel 'Dream' die het tot een ware Belpopklassieker heeft geschopt, maar het had even goed gekund dat 'wherever you may go' bijvoorbeeld nu nog op menig bruiloft zou meegebruld worden.
Een dikke 4*!

beaster1256
mee akkoord , maar wat een mooie stem ook , vooral het laatste nummer bezorgt me kippevel , it's over , melancholie en verdriet ten top ook down to rhythm is een heel goed nummer en dream is ook goed , mooie plaat van de belgen

avatar van 2MY
2MY
De softe versie van The Scabs, maar dat bedoel ik niet neerbuigend.

Vooral 'I Lost My Grip On You', 'Wherever You May Go' en ...(etc.) waren m'n favorieten: sterke refreinen, aangename poprock!

De grote hit 'Dream' werd echt kapot gedraaid op Donna (toen draaide die voornamelijk de meest toegankelijke StudioBrussel-hits, vooraleer definitief om te schakelen naar hitparade-pop en dance) en kan ik nog maar recent opnieuw een beetje horen.

Het enige nummer dat ik indertijd niet goed vond en steeds skipte was 'Ready to Roll (Italian Underwear)' dat ook gewoon minder toegankelijk was.

De rest kan ik nog desgewenst meebrullen.

Laat maar weten.

*** 1/2

avatar van Flammazine
Heeft Dream in het buitenland eigenlijk potten gebroken? Of hoort het in het rijtje belpopwereldnummers die nooit hun potentie hebben waargemaakt?

Afgaande op de titel van het album en het artwork zou je een iets scherper gerechtje verwachten, maar het blijkt vrij saaie brasseriekeuken te zijn. Wherever you may go is bvb. wel geinig, maar had evengoed van Jason Donovan kunnen zijn. Wel jammer gezien de toch mooie lijst muzikanten die hier op meedoen(Eric Melaerts,Jean Blaute en Lange Polle van Triggerfinger)