Chick Corea Elektric Band - Inside Out (1990)

Jazz
Label: GRP

1. Inside Out (5:14)
  2. Make a Wish - Part 1 (1:39)
  3. Make a Wish - Part 2 (6:20)
  4. Stretch It - Part 1 (0:52)
  5. Stretch It - Part 2 (7:53)
  6. Kicker (5:21)
  7. Child's Play (3:30)
  8. Tale of Daring - Chapter 1 (2:02)
  9. Tale of Daring - Chapter 2 (3:40)
  10. Tale of Daring - Chapter 3 (5:48)
  11. Tale of Daring - Chapter 4 (4:21)
Wat een ongelooflijk ingewikkelde muziek! Ik vraag me af wat de bedoeling van Chick Corea is geweest om deze plaat uit te brengen. Is het om andere muzikanten de moed te ontnemen ooit aan zelf muzikant van betekenis te worden? Dat Chick en kornuiten virtuozen zijn is wel duidelijk, maar het had ook allemaal wel wat minder gemogen. De muziek is zeker geen Child´s Play en gaat hier en daar behoorlijk over de top. Aan het eind van de plaat weet je door de complexe ritmes en vage toonaarden vrijwel geen onderscheid meer te maken tussen de verschillende nummers.

Kingsnake
Deze plaat is ook beduidend minder dan bijv. Behind the mask of de eerste plaat van dit quintet/kwartet.

Ik vind Gambale trouwens wel een goede gitarist.
En tja de ritmesectie, dat zijn de beste muzikanten, die er bestaan, maar inderdaad té ingewikkeld allemaal.

Return to Forever is een prettiger kwartet.