Hookworms - Pearl Mystic (2013)

Label: Gringo

1. Away / Towards (8:50)
  2. Form and Function (5:58)
  3. I (2:45)
  4. In Our Time (4:51)
  5. Since We Had Changed (7:33)
  6. Preservation (5:05)
  7. II (1:31)
  8. What We Talk About (4:01)
  9. III (3:51)
Heerlijke trippy plaat!

avatar van Tjeerd1975
...een soort van jonge frisse Kim Gordon met Velvet Underground-sausje.

avatar van DjFrankie
DjFrankie (moderator)
Ze nemen de draad op waar The Jesus And Mary Chain hem ooit heeft laten liggen - ergens in een plas met modder aangelengd venijn.
Hookworms vertroebelt de geest, zoals blijkt uit de apekool die we na vijf luisterbeurten hadden getikt: ‘De songs zijn vage, maar krachtige silhouetten in een mist van reverb.
’ (HUMO.BE)

Dat maakt me heel benieuwd.

Eerste nummer is geweldig, helaas kakt de plaat daarna wat in, blijft te rustig doorsudderen als een stukje vlees wat nog niet gaar is. Belooft dus wel wat voor de toekomst.

avatar van Tjeerd1975
…en de EP uit 2011 is ook niet misselijk.
Teen dreams! wow!

YouTube - Hookworms - Teen Dreams

avatar van GrafGantz
Album van het jaar van Jan (Yan) Scott Wilkinson (British Sea Power):

They remind me a little of The Jesus and Mary Chain, Velvet Underground, Can and Bo Ningen, which is nice, but it doesn’t sound like it’s been made from a clever list of influences or belongs in the past – it just sounds like they’re having a wonderful time playing.

Best albums of 2013: Musicians pick their favourite records of the year - Features - Music - The Independent - independent.co.uk

avatar van Michiel Cohen
Echt een mooi album.