Jack Hardy - Jack Hardy (1971)

1 stem

5. Mostly Jeri's Song
  6. .45 Caliber Man
  7. I'm Still Dreaming
  8. Now We Are Three
  9. Ballad of McLaughin (Beneath the Rain)
  10. Daisy Girl
  11. Kathleen
avatar van Tupelo
Het debuutalbum van Jack Hardy, een singer-songwriter uit New York die nooit echt beroemd is geworden, maar in folkkringen in America heel bekend is. Deze debuutplaat laat al meteen horen dat hij een uitstekende songs kan schrijven. Die typische hoge stem, die zo oud en hees klinkt, had hij ook al in 1971, toen hij nog voor in de 20 was.

Dit album is wat lichter en spontaner van toon dan latere albums, en om die reden vind ik het fijn album om te hebben - de eerste voortekenen van iemand die fenomenale liedjes kan schrijven dienen zich echter al aan (in bijv. Mostly Jeri's Song). Wat me wat minder bevalt aan dit album is dat het haast een country-album is. Sommige nummers, zoals Backyard in Kansas of I'm Still Dreaming, hoeven voor mij niet zo. Maar afijn, Jack Hardy was als wijn - met de jaren werd hij beter.