The Mantras - Jambands Ruined My Life (2013)

1 stem

3. House of Cards (7:11)

met Jake Cinninger

4. Water Song (9:52)
  5. JBRML (4:23)
  6. After Awhile Crocodile (5:12)
  7. Dr. Ssanasinod (7:53)
  8. Man You Rawk (7:46)

met Marcus Horth

avatar van Svendra
Jake Cinninger van Umphrey's McGee draagt bij aan de productie en, als gitarist, bij de uitvoering van dit album. Voeg daarbij het feit dat The Mantras in het voorprogramma van UMG's huidige tour zitten, en het wordt duidelijk in welke hoek je deze muziek moet zoeken.

Instrumentaal is alles op orde, het album jamt en funkt er prima op los. Dat wil zeggen: totdat de onbegrijpelijke opvuller JBRML alle vaart uit de muziek haalt. Vocaal heeft de band nog wat te winnen: de zanger heeft een dunne, geknepen stem en het is maar goed dat zijn aandeel beperkt is.