John Lennon - Anthology (1998)

Label: EMI

1. Working Class Hero (4:23)
  2. God (3:35)
  3. I Found Out (3:51)
  4. Hold On (0:46)
  5. Isolation (3:49)
  6. Love (2:48)
  7. Mother (3:52)
  8. Remember (2:48)
  9. Imagine [Take 1] (3:25)
  10. 'Fortunately' (0:22)
  11. Baby Please Don't Go (4:07)
  12. Oh My Love (2:58)
  13. Jealous Guy (4:14)
  14. Maggie Mae (0:56)
  15. How Do You Sleep (5:25)
  16. God Save Oz (3:30)
  17. Do the Oz (3:13)
  18. I Don't Want to Be a Soldier (5:23)
  19. Give Peace a Chance (1:56)
  20. Look at Me (2:55)
  21. Long Lost John (2:14)
  22. New York City (0:56)
  23. Attica State [Live] (4:28)
  24. Imagine [Live] (3:09)
  25. Bring on the Lucie (4:08)
  26. Woman Is the Nigger of the World (0:39)
  27. One to One Concert (0:40)
  28. Woman Is the Nigger of the World [Live] (5:15)
  29. It's So Hard [Live] (3:10)
  30. Come Together [Live] (4:21)
  31. Happy Xmas (3:33)
  32. Luck of the Irish [Live] (3:42)
  33. John Sinclair [Live] (3:43)
  34. The David Frost Show (0:54)
  35. Mind Games (I Promise) (1:03)
  36. Mind Games (Make Love, Not War) (1:14)
  37. One Day at a Time (3:15)
  38. I Know (3:14)
  39. I'm the Greatest (3:38)
  40. Goodnight Vienna (2:58)
  41. Jerry Lewis Telethon (2:01)
  42. "A Kiss Is Just a Kiss" (0:12)
  43. Real Love (4:15)
  44. You Are Here (4:56)
  45. What You Got (1:16)
  46. Nobody Loves You When You're Down and Out (5:39)
  47. Whatever Gets You Through the Night (Home) (0:39)
  48. Whatever Gets You Through the Night [Studio] (3:34)
  49. Yesterday (Parody) (0:34)
  50. Be Bop a Lula (2:53)
  51. Rip It Up / Ready Teddy (2:32)
  52. Scared (5:04)
  53. Steel and Glass (4:48)
  54. Surprise, Surprise (Sweet Bird of Paradox) (2:59)
  55. Bless You (4:16)
  56. Going Down on Love (0:54)
  57. Move over Ms. L (3:11)
  58. Ain't She Sweet (0:28)
  59. Slippin' and Slidin' (2:28)
  60. Peggy Sue (1:19)
  61. Bring It on Home to Me / Send Me Some Lovin' (3:52)
  62. Phil and John 1 (2:15)
  63. Phil and John 2 (2:02)
  64. Phil and John 3 (0:55)
  65. "When in Doubt, Fuck It" (0:11)
  66. Be My Baby (4:33)
  67. Stranger's Room (3:18)
  68. Old Dirt Road (3:54)
  69. I'm Losing You (4:07)
  70. Sean's 'Little Help' (0:59)
  71. Serve Youself (3:49)
  72. My Life (2:38)
  73. Nobody Told Me (3:33)
  74. Life Begins at 40 (2:24)
  75. I Don't Wanna Face It (3:33)
  76. Woman (4:03)
  77. Dear Yoko (2:35)
  78. Watching the Wheels (3:05)
  79. I'm Stepping Out (4:19)
  80. Borrowed Time (3:59)
  81. The Rishi Kesh Song (2:28)
  82. Sean's 'Loud' (0:35)
  83. Beautiful Boy (4:13)
  84. Mr. Hyde's Gone (2:43)
  85. Only You (3:25)
  86. Grow Old with Me (3:20)
  87. Dear John (2:19)
  88. The Great Wok (3:14)
  89. Mucho Mungo (1:26)
  90. Satire 1 (2:22)
  91. Satire 2 (4:36)
  92. Satire 3 (0:47)
  93. Sean's 'In the Sky' (1:25)
  94. It's Real (1:05)
Bob Cremers
Ik wil hem wel ?

erwku
Bring on the lucie zit op de aftiteling van Children of Men,

wat een briljant nummer eigenlijk!

avatar van c-moon
Deze compilatie staat nu al zo lang op m'n verlanglijstje.. de aanschaf moet er nu dra toch maar eens van komen

avatar van Lennonlover
uiteindelijk is dit gewoon zijn nummers in een album. Daarom stem ik er niet op.

EVANSHEWSON
c-moon schreef:

Ik heb het mooie doosje bovenaan de kast staan, Marc, het staat er te schitteren... hihi!

Neen, dit is een mooie verzamelbox natuurlijk, met nummers die er echt toe doen, en met af en toe wat interessante rommel (die dialogen tussen Phil Spector en John, nou moe...) Maar alles prachtig uitgegeven, heel verzorgd, Yoko weet wel wat ze doet.

Leuk ? Héél leuk !

****

EVANSHEWSON
Ik ben hem (de box dus) deze ochtend aan het herbeluisteren, ik vind dit toch een formidabele box voor de fan hoor; oefensessies, live gespeelde songs, soms wat onnozelheid in de studio, nog ruwe vroege versies van songs zoals die later op de desbetreffende albums terechtgekomen zijn, deze Anthology is voor de ware fan een echte schat; Het bevat dus veel ongepolijste parels!
Trouwens prachtig uitgegeven door weduwe Yoko Ono, waarvoor dank en respect.
Het bijgeleverde boekje is ontzettend mooi, dit is gewoon een prachtuitgave, hoogst aan te bevelen!
Ik verhoog tot 4.5 sterren!

Lennonlover schreef:

Toch maar doen.

Dit is eigenlijk het oeuvre van John Lennon beoordelen. En als je naam Lennonlover is dan is je beoordeling logischer wijze:

Lijkt me idd logisch. En als fan/bewonderaar hoor je eigenlijk ook in huis te hebben: The LENNON box, Anthology, Imagine (dvd), Gimme some truth,dvd LEGEND (dvd) Vind je niet dan?

avatar van Lennonlover
helemaal akkoord, Ad! Ik heb alles behalve deze Anthology. Ik vind hem maar niet. Ik ben hem wél een keertje tegen gekomen in de Fnac ofzo maar als jonge student was mijn bankkaartje op.

avatar van lennon
Wereld cd box!

Meteen gekocht in 1998, en nog steeds erg blij mee!

Dikke 5 sterren, en een must voor elke Lennon fan!!

avatar van Edski
Lennonlover schreef:

Volgens mij wel te koop bij o.a Plato, CD-wow etc. !

Prachtig document met 75 tracks van John Lennon. Veel leuke en grappige in- en outtro's. Alle nummers zijn andere versies dan de ooit eerder uitgebrachte songs. Veel demo's en home recordings,met als hoogtepunt de versie van Grow Old With Me, waar George Martin in 1998 nog prachtige violen bij heeft gezet. Voor rond de 50 euro bij een betere platenzaak te bestellen (in ieder geval bij Velvet Breda). Dus Lennonlover, dit prachtdokument is nog te krijgen. Tenslotte: De geluiskwaliteit is perfect. Dus alle Lennon- lovers op naar de platenwinkel

avatar van lennon
Heb de box maar weer es open getrokken na het lezen van de berichten op dit forum.

Wat een genot.!

Wat me eigenlijk nu pas opviel was de erg grappige satire die op disc 4 staat t.o.v. meneer Zimmerman. Hij doet 'm aardig goed na, en de teksten die hij daar uitlslaat zijn erg grappig. Heb ik nooit zo mijn aandacht op gevestigd, maar had Lennon iets tegen Bob Dylan? (met het oog op deze satire, en de tekst in God)
(ik vind Bob Dylan persoonlijk erg overschat, en absoluut geen top artiest zoals zovelen wel vinden, dus ik kan me het enigszins wel voorstellen )

Weet iemand dat?

Ja,er staan op You Tube filmpjes met stukken uit een docu met John die achter in een auto zit met een hartstikke dronken of stonede Dylan.Dylan zit ontzettende geweldige onzin uit te slaan, terwijl Lennon zich flink irriteert aan Dylan. Hij zit zich over duidelijk in te houden. Je moet zelf wel even zoeken, maar ik heb de filmpjes pas zitten bekijken. ( zoek met; Dylan-Lennon-cab)

Vandaag bij uitstek dé dag om deze box weer eens te beluisteren i,v.m. zijn sterfdag 29 jaar geleden. Een klein nieuwtje: Er schijnt een tape opgedoken te zijn met muziekopnames uit 1980, met uitstekende geluidskwaliteit. Het zou erg mooi zijn als het waar was. Maar voor mij in ieder geval 9 december: John Lennon Day.

avatar van George
[quote]lennon schreef:

Wat me eigenlijk nu pas opviel was de erg grappige satire die op disc 4 staat t.o.v. meneer Zimmerman. Hij doet 'm aardig goed na, en de teksten die hij daar uitlslaat zijn erg grappig. Heb ik nooit zo mijn aandacht op gevestigd, maar had Lennon iets tegen Bob Dylan? (quote=Lennon)

Integendeel zelfs ! Lennon bewonderde Dylan zeer. Vanaf begin jaren zestig. Dylan deed Lennon beseffen dat popteksten verder kunnen gaan dan het louter I love you , you are my baby etc.

Helemaal met je eens, George. Heb je trouwens op You Tube het filmpje al eens gezien van Lennon en Dylan in een taxi, zoals omschreven in mijn reaktie van 18 mei. Hilarisch!!!

avatar van George
Ad Brouwers schreef:

Jazeker , Ad . Niet te missen !

YouTube - (Full) Bob Dylan and John Lennon in a Car. Part 1

avatar van Hendrix4live
Wat een samenstelling! I'm Losing You, Working Class Hero, Imagine en Isolation blijven voor mij de mooiste. Maar ik mis toch nog een aantal tracks.

Een 4,5* ondanks die paar missende tracks.

avatar van Hendrix4live
George schreef:

Jazeker , Ad . Niet te missen !

YouTube - (Full) Bob Dylan and John Lennon in a Car. Part 1

Schitterend filmpje inderdaad! Wel hele slechte qualiteit maar dit is volgens mij echt ontzettend zeldzaam.

avatar van Lennonlover
Niet echt als hij op Youtube te zien is...

avatar van devel-hunt
The rishi kesh song is een satire op het nummer Blow away van George Harrison die met dat nummer in 1979 een Amerikaanse top 15 hit had. Terwijl nummer 90, 91 en 92 allemaal satires waren op Bob Dylan, en dan voornamelijk op zijn bekering naar het christendom.

avatar van Dungeon
Na een jaar of 10 stof te hebben gehapt toch maar weer eens opgezet. Het voelt als een herontdekking. Het is gewoon een erg prettige verzameling. Sommige nummers skip ik wel. Maar over het algemeen heerlijk om naar te luisteren. En sommige opnamen vind ik fijner om naar te luisteren dan de versie die uiteindelijk op plaat is verschenen.

avatar van CWTAB
Een erg leuke box, mooi ingedeeld goed verzorgt artwork, een genoeg stuff voor de diehard fan...

Ooit eens op de kop getikt voor10 € ( ! ) en draait toch nog regelmatig een rondje