Johnny Cash - Now, There Was a Song! (1960)

Alternatieve titel: Memories from the Past

Country
Label: Columbia

1. Seasons of My Heart (2:34)
  2. I Feel Better All Over (2:06)
  3. I Couldn't Keep from Crying (2:11)
  4. Time Changes Everything (1:52)
  5. My Shoes Keep Walking Back to You (2:26)
  6. I'd Just Be Fool Enough (To Fall) (2:08)
  7. Transfusion Blues (2:34)
  8. Why Do You Punish Me (For Loving You) (2:21)
  9. I Will Miss You When You Go (2:03)
  10. I'm So Lonesome I Could Cry (2:41)
  11. Just One More (2:16)
  12. Honky Tonk Girl (1:58)
avatar van AOVV
Leuk album alweer van Johnny Cash, ditmaal zonder eigen songs (hoewel Cash één van die artiesten is die de kunst onder knie hebben zichzelf andermans songs toe te eigenen). 'Transfusion Blues' en 'I'm So Lonesome I Could Cry' steken er wat mij betreft bovenuit, voor het overige klinkt het me allemaal net iets te inwisselbaar. Maar dat ik er van kan genieten, is een zekerheid!

3 sterren

avatar van AbleMable
Het vierde album van Johnny Cash op het Columbia label. En ja, een verrassend album. Op dit album breekt hij met zijn vaste stijl die hij hiervoor hanteerde, want op dit album slaat Johnny Cash geweldig aan het honky-tonken. En zijn de bijdrage's van de fiddle en de steelgitaar nadrukkelijk aanwezig. Ook is er gekozen voor werk van anderen w.o. George Jones (Seasons Of My Heart en Just One More), Ernest Tubb, Marty Robbins, Hank Thompson en Hank Williams. Ook staat hier zijn eerste versie op van Cocaine Blues (Transfusion Blues) en op deze enigzins gekuisde versie is Cocaine vervangen door Transfusion en schiet ie gewoon zijn vrouw dood ipv zijn bitch. Maar het album bevalt mij meer dan prima en vind ik het een heerlijk album. Tot nu toe mijn favoriet in de box set met alle Columbia albums.(Maar heb er nog bijna 60 te gaan )

avatar van nlkink
Ik kwam er onlangs achter dat dit album als schijfje twee is toegevoegd aan een Special Edition versie van Ride This Train die ik onlangs heb aangeschaft.
Iets rustiger van toon dan voornoemd album, maar zeker niet onaangenaam.

avatar van nlkink
En dit kan haast geen toeval zijn: Cash brengt bij Columbia dit album uit en vervolgens komt Sun Records met Johnny Cash - Now Here's Johnny Cash (1961) - MusicMeter.nl.