Linea Aspera - Linea Aspera (2012)

Electronic

7. Lamanai (3:58)
  8. Reunion (3:45)
avatar van DjFrankie
DjFrankie (moderator)
Clip van Malarone bijgevoegd, prachtig nummer

avatar van Man of Sorrows
Wonderlijke ijskoude synthpop/darkwave van dit inmiddels ter ziele gegane duo. Het donkere zusje van Chvrches. Geïnspireerd door Depeche Mode en HTRK verhaalt deze bijzonder charismatische frontvrouw over beenderen, skeletten, bacteriën en meer van dat moois. Ondanks deze thematiek is de muziek best dansbaar, zoals het eerder genoemde Chvrches of het Kroatische Sixth June, al is LA stukken beter en scherper dan laatstgenoemde. Heden is Alison Lewis actief bij Keluar, een ietwat soortgelijk project. Eén van de betere releases uit 2012.
Malarone

avatar van stoepkrijt
O, heb ik hier nog geen bericht geplaatst? Dan doe ik dat nu even. Ik wil namelijk even zwart op wit hebben hoe goed ik dit vind

Linea Aspera maakt synthwave, minimal synth of hoe het ook mag heten. Het is in ieder geval pure synthesizermuziek waar het venijn en de dreiging vanaf spatten. Op de een of andere manier weet ieder nummer zich doodeenvoudig in mijn hersenpan te nestelen om daar vervolgens niet meer vandaan te gaan. Aanstekelijk lijkt me geen gepaste woordkeus, maar komt dicht in de buurt bij wat ik eigenlijk probeer te zeggen.

Muziek van Linea Aspera is als een hardnekkig virus waar ik me maar wat graag door laat besmetten.

avatar van DjFrankie
DjFrankie (moderator)
Phosphor is ook een band die deze koers vaart.

DjFrankie schreef:
Phosphor is ook een band die deze koers vaart.

Ik dacht dit bandje ook nog te posten maar liet het achterwege omdat ze ook reeds zijn gesplit. Het deed me inderdaad erg aan LA denken, dit soort bandjes is blijkbaar, wellicht mede door een gebrek aan commercieel succes/promotie, geen lang leven beschoren.
Sixth of June is heden wel nog actief.

Wie dit goed vindt kan ik The Minimal Wave Tapes verzamelaars wel aanraden.

avatar van stoepkrijt
Gisteren lag er een pakketje op de deurmat. Verzonden vanuit een verpauperde flat in voormalig Oost-Berlijn door Linea Aspera-zangeres Alison Lewis zelf, als ik het retouradres op de envelop mag geloven. Dit album is onlangs heruitgegeven op cd en daar heb ik er nu een van weten te bemachtigen. Eindelijk, want dit album stond al een aantal jaar op mijn wishlist. Dat het een eenvoudige digipak is zonder boekje kan me niet schelen. De muziek maakt alles goed.

avatar van SébastienY
stoepkrijt schreef:
Gisteren lag er een pakketje op de deurmat. Verzonden vanuit een verpauperde flat in Berlijn door Linea Aspera-zangeres Alison Lewis zelf, als ik het retouradres op de envelop mag geloven. Dit album is onlangs heruitgegeven op cd en daar heb ik er nu een van weten te bemachtigen. Eindelijk, want dit album stond al een aantal jaar op mijn wishlist. Dat het een eenvoudige digipak is zonder boekje kan me niet schelen. De muziek maakt alles goed.

Ik zag je bericht gisterenavond passeren in het laatst gekocht-topic. Mooie ontdekking, waarvoor dank

SébastienY schreef:

Leuk om te merken dat ik mijn berichten niet voor niets plaats. Graag gedaan, ik ben blij dat ik weer iemand fan heb kunnen maken van deze geweldige muziek.

avatar van reptile71
Lekker joh dit, laten we het eens elektrowave noemen. Dame heeft wel een prettige stem, lekker Engels ook. Waar dat ook op mag slaan. Misschien is dat omdat er zoveel van dit soort muziek uit Frankrijk, Italië e.d. komt en ook wel de VS, maar volgens mij niet heel veel uit Engeland tegenwoordig.
Dit zijn van die fijne tussendoortjes. Album is ook niet te lang dus je buik zit er niet vol van achteraf.

avatar van Man of Sorrows
Deze heb je ook laat ontdekt Paul! Wat was dit heftig destijds, het meisje besliste haar cursus neurobiologie en antropologie op te vrolijken met donkere synths. Veel plezier met deze genre klassieker.

avatar van Premonition
Gezien op Grauzone aantal jaren geleden (2013?). Even gezien omdat A Certain Ratio ook speelde en wij daar speciaal op af kwamen (net als The Chameleons). IJzige synths en de zangeres deed mij toen denken aan Anne Clark. Malarone bevestigt dit, niet my cup a tea, maar niet onverdienstelijk (alleen jammer weer van die synthdrums).

avatar van reptile71
Man of Sorrows schreef:

Ja, alles gaat hier op het eigen tempo. Ik kan rustig 10 jaar na de hype ineens iets ontdekken. Leef dan ook in een soort donker hol ver van de buitenwereld.