Paco de Lucía - Plays Manuel de Falla (1978)

Alternatieve titel: Paco de Lucía Interpreta a Manuel de Falla

Spanje
Wereld
Label: Philips

1. Danza de los Vecinos (3:09)
  2. Danza Ritual del Fuego (4:24)
  3. Introduccion y Pantomima (2:59)
  4. El Pano Mureno (1:27)
  5. Danza del Molinero (3:04)
  6. Danza (3:24)
  7. Escena (1:25)
  8. Cancion del Fuego Fatuo (4:05)
  9. Danza del Terror (1:48)
  10. Danza de la Molinera (4:01)
avatar van bawimeko
Een mooie, sfeervolle cd. Het schijnt dat Paco speciaal voor de opnames hiervan noten heeft leren lezen. Vergeleken met andere De Lucia-cd's is dit niet erg vlammend, maar juist door het ingehouden spel valt op hoe 'flamenco' de composities van De Falla zijn!

avatar van Black Math
Ik heb juist begrepen dat hij omdat hij geen noten kon/kan lezen hij naar andere opnames heeft geluisterd om die vervolgens op zijn eigen manier na te spelen.

avatar van bawimeko
Vervelend genoeg heb ik al zo lang geleden dit in een interview gelezen dat ik de bron niet weet....ik dacht in de "Light and Shade"-documentaire...
Ik kom er vast nog op terug!

Joy
de lucia op plaat is slechts een schim van zijn livewerk

moet ook alleen maar live spelen, geen platen maken

niet boeiend genoeg

avatar van bawimeko
Ik vind dit juist samen met Almoraima en Castro Marin één van z'n beste albums.

avatar van Chungking
bawimeko schreef:

Volgens mijn CD-boekje klopt het inderdaad dat De Lucia noten leerde voor deze opname (hoewel wikipedia zegt dat dit pas gebeurde voor zijn interpretatie van het Concierto de Aranjuez, maar daar zitten ze wer wel eens vaker naast). Vanwege De Lucia's grote bewondering voor De Falla wilde hij de muziek helemaal kunnen doorgronden.

Verder inderdaad een boeiende cd met een meer 'klassieke' benadering van verder erg rudimentaire flamenco (de werken van De Falla dateren niet voor niets van het begin van de 20e eeuw). Interessante composities en fijne afwisseling met de rest van het oevre van De Lucia!