Johnny Cash - Water from the Wells of Home (1988)

Country
Label: Mercury

1. Ballad of a Teenage Queen (2:48)

met Rosanne Cash en The Everly Brothers

2. As Long as I Live (3:00)

met Emmylou Harris

3. Where Did We Go Right (2:58)

met June Carter en The Carter Family

4. The Last of the Drifters (3:19)

met Tom T. Hall

5. Call Me the Breeze (3:27)

met John Carter Cash

6. That Old Wheel (2:52)

met Hank Williams Jr

7. Sweeter Than the Flowers (2:58)

met Waylon Jennings

8. A Croft in Clachan (The Ballad of Rob MacDunn) (4:05)

met Glen Campbell

9. New Moon over Jamaica (3:16)

met Paul McCartney

10. Water from the Wells of Home (2:58)

met John Carter Cash

Father McKenzie
Deze vandaag in een speciale versie gekocht; dit album samen met "Johnny Cash Is Coming To Town" (1987) samen dus op één cd, maar die kan hier niet toegevoegd worden, dat is hier verboden, twee originele albums op één cd, tja...

avatar van spinout
Ballad of a teenage queen klinkt hier veel beter dan het zoetsappige origineel. De plaat is geproduceerd door Jack Clement, die ook gitaar en ukelele speelt. Andere bekende muzikanten zijn Ralph Mooney, John Hartford, Bobby Wood en Cash oude drummer WS Holland. Elk nummer kent één of meer vocale gast optredens. De hoes is opvallend anders voor een Johnny Cash album. Een mooi album.

avatar van AbleMable
Best een leuk en gevarieerd album van Cash. Daar dragen ook zeker de gastbijdrage's aan bij van o.a. Emmylou Harris, Tom T. Hall, Glen Campell, Hank Williams Jr., enkele familieleden (vrouw, zoon, dochter van eerder huwelijk) en Waylon Jennings die ook zijn vrouw Jessi Colter en steelgitarist Ralph Mooney meenam.
Jack Clement verzorgt ook weer de productie maar die productie lijdt wel beetje aan dat cleane, plastic geluid wat in jaren 80 gebruikelijk was.

avatar van AOVV
Dit vind ik een erg aangename, frisse plaat - misschien wel door de talrijke gastbijdragen. Dat de stemmen van Johnny en June geweldig goed samengingen, wordt eens te meer bewezen in het prachtige Where Did We Go Right, maar ook met dochter Rosanne en Emmylou Harris klikt het goed. Rosanne Cash vind ik sowieso als artiest veel meer dan de dochter van; ze heeft enkele puike platen op haar conto staan.

Oude vriend Waylon Jennings is ook aanwezig, en heeft vrouwlief Jessi Colter en zijn trouwe steelgitarist Ralph Mooney meegenomen, ook altijd tof om te horen. De productie zit me hier iets minder in de weg dan op enkele andere jaren '80-platen van Cash, al is het nog steeds een beetje een struikelblok. Ook tof om Tom T. Hall, nog zo'n oude countryzanger, terug te horen. De beste man leeft overigens nog, hij is nu 84 jaar!

Paul McCartney is een andere markante gast. Hij zingt mee op het mede door hem bedachte New Moon Over Jamaica. En de pittige bluessong Call Me the Breeze wordt door zoonlief John Carter Cash ook fraai opgesmukt. That Old Wheel is dan weer een samenwerking met Hank Williams Jr., en was de eerste vooruitgestuurde single van het album. Veel potten wist deze echter niet te breken, en een volgende single nog veel minder.

Het moge duidelijk zijn dat de jaren '80 niet het meest succesvolle decennium vormden van Johnny Cash. Maar dat hij ook toen nu en dan met goeie platen kwam aanzetten, wil ik bij deze wel aangekaart hebben.

3,5 sterren