Warlord - The Holy Empire (2013)

Label: Sons of a Dream

1. 70,000 Sorrows (6:55)
  2. Glory (6:24)
  3. Thy Kingdom Come (6:49)
  4. City Walls of Troy (3:34)
  5. Kill Zone (7:37)
  6. Night of the Fury (7:14)
  7. Father (5:21)
  8. The Holy Empire (11:30)
avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Als de oogbollen bijna uit mijn oogkassen vallen, dan moet het wel een heel bijzondere reden hebben want niets verbaast mij nog of toch. Een nieuwe van Warlord? Hun eerste EP Deliver Us uit 1983 en hun eerste album ...And the Cannons of Destruction Have Begun uit 1984 zijn cult klassiekers van het hoogste niveau in mijn wereld. Twee nieuwe rekruten en twee oudgedienden. Drummer Mark Zonder en gitarist William J. Tsamis waren er vroeger ook bij.

Over de nummers kan ik ook al iets zeggen dankzij enkele bronnen op het internet: zo zouden Thy Kingcom Come en Father al bestaan sinds 1985 en al op demo gepleurd zijn wat van die twee nummers heropnames maakt. De andere nummers lijken nieuw, hoewel ik toch een Christelijk sausje op de songtitels merk. Hopelijk slaat dit niet te veel door naar de kant van Lordian Guard, een project van Tsamis, waar hij graag in het gezelschap des Heres vertoeft. Mijn probleem niet als er maar killer songs op staan.

Op Youtube kun je hem al beluisteren, eens kijken of hij ook in de pindakaaswinkel staat. Ik ben enorm benieuwd wat dit zal geven. Dat durf ik grif toegeven.

avatar van Sinner
...en wie zingt er hier nou eigenlijk op? Want het is niet meer Cans van Hammerfall - maar van de website wordt ik niet echt veel wijzer (of ik kijk er gigantisch overheen). De vorige cd vond ik best wel degelijk - '...and the cannons of destruction...' heb ik nooit gehoord - maar dit klinkt zo op het eerste gehoor niet slecht. Misschien volgende maand of de maand erop maar eens op bestelling plaatsen.

Het lijkt wel alsof 2013 het jaar van de oude knakkers wordt op deze manier trouwens.

(Edit: Killing Zone klinkt toch wel echt heel erg lekker moet ik zeggen)

avatar van Von Helsing
Richard M. Anderson is de huidige zanger.

avatar van Edwynn
Dat is goed nieuws. Dat album met die Hammerfallgast was compleet ruk.

avatar van paulisdik
The Holy Empire (titeltrack)

avatar van Dream Theater
Ik heb hem nu al een paar keer beluisterd maar ben toch enigzins teleurgesteld. Het wil maar niet echt spetteren op deze cd. Het kabbelt allemaal maar wat voort met uitzondering van Kill Zone en Night of the Fury. Nee, hun eerste plaat was een klassieker dat wordt deze zeker niet!

avatar van gigage
Wat een saaie zanger. Ook de riedeltjes van Tsamis zijn niet memorabel en hij valt wel erg veel in herhaling per nummer. Kill Zone doet nog enigszins oude tijden herleven.

avatar van Edwynn
The Holy Empire weet in tegenstelling tot Rise From The Ashes tenminste het oude Warlord gevoel wel wat meer op te roepen. Een tikje vlak gebracht maar niettemin heel aardig allemaal.