Boz Scaggs - Other Roads (1988)

Label: Columbia

1. What's Number One? (3:59)
  2. Claudia (4:08)
  3. Heart of Mine (4:13)
  4. Right Out of My Head (5:26)
  5. I Don't Hear You (4:43)
  6. Mental Shakedown (4:10)
  7. Crimes of Passion (4:03)
  8. Funny (5:51)
  9. Cool Running (4:14)
  10. The Night of van Gogh (4:20)
  11. You'll Never Know * (3:45)
  12. Soul to Soul * (5:03)
  13. Cool Running [Shep Pettibone 45 Remix] * (4:20)
avatar van potjandosie
het eerste bericht bij dit tiende album van Boz Scaggs en de reden ligt wel voor de hand.
dit album werd gemaakt voor de Amerikaanse radiovriendelijke "adult contemporary" (moderne) markt en zo klinkt het ook met gebruik van drum machines, elektronische keyboards, synthesizers en de gelikte backing vocals van o.a. James en Phillip Ingram.

geen blue eyed soul zoals op o.a. "Silk Degrees" of fraaie rhythm & blues zoals op "Come On Home" , maar een merkwaardige mix van easy listening, pop, soul en soft rock.

wellicht met een duidelijke visie gemaakt met o.a. medewerking van de Toto leden Steve Lukather, David Paich en Jeff Porcaro, maar naar mijn mening een stuurloos album met weinig memorabele songs. nummers als "Mental Shakedown" en "Crimes of Passion" klinken als Toto goes Disco.

iets betere nummers zijn de single "Heart of Mine", dat een hit werd in de Billboard Hot 100 en "The Night of Van Gogh" het enige nummer op dit album met door Boz Scaggs geschreven muziek (co-written Bobby Caldwell/Peter Wolf).

onder de sessiemuzikanten bevonden zich verder o.a. Lenny Castro, Paulinho da Costa, Marcus Miller en Alan Pasqua.

Album werd geproduceerd door Bill Schnee & Stewart Levine (tracks 2 & 3)
Recorded at Schnee Studios, Los Angeles & Ocean Way Recording, Los Angeles

Het dieptepunt in het repertoire van Boz. Gelukkig herstelde hij zich daarna met prachtige cd's als Some change, Dig en nog een aantal prima albums.