Melanie De Biasio - A Stomach Is Burning (2007)

Belgiƫ
Jazz / Pop
Label: Igloo

1. Down (3:20)

met Steve Houben

2. A Stomach Is Burning (5:04)

met Steve Houben

3. Never Gonna Make It (3:49)

met Steve Houben

4. My Man's Gone Now (7:22)

5. Blue (5:16)

met Steve Houben

6. Let Me Love You (5:35)

met Steve Houben

7. The Latest Light of Love (3:04)

8. Convictions (6:56)

9. One Time (4:29)

met Steve Houben

10. Les Hommes Endormis (4:29)

avatar van Broem
Afgelopen weekend tegen het laatste album van Melanie 'No Deal' aangelopen en aardig onder de indruk geraakt. Op zoek gegaan naar wat eerder werk van haar en zo op dit album 'A Stomach is Burning' (take a Rennie ) aangelopen. In dezelfde stijl als No Deal. Er is werkelijk niks mis met de songs, zang en spel van Melanie. Heerlijke jazzy songs die erg laidback worden gespeeld en voor een heerlijke sound zorgen. Erg knap. Totaal gemist deze dame maar gelukkig met terugwerkende kracht volop aan het genieten.

avatar van Manuel
Op zich inderdaad niets mis mee, maar vind de opvolger toch net wat spannender

avatar van popstranger
Beluisterd naar aanleiding van het toch wel prachtige album 'No Deal' maar helaas pakt het hier bij mij niet. Er gebeurt iets te weinig voor mij maar misschien is dit iets meer voor geoefende jazz-luisteraars. Een album dat zich goed laat verdragen op de achtergrond op een zondagochtend maar niet zoals de opvolger zich ook op de voorgrond weet te werken.

avatar van Tek Stiel
Sterk album dat wat mij betreft niet hoeft onder te doen voor No Deal. Wel wat meer jazz, dus misschien minder toegankelijk voor niet-jazzliefhebbers. Al kan het natuurlijk ook een opstapje zijn to boldly go ...

avatar van Activa
Voorganger van het met superlatieven overladen "No Deal". In mijn ogen (of moet ik hier oren schrijven ) net iets minder sterk of pakkend als de laatste, maar zoals Tek Stiel hierboven al zeer terecht aanhaalde wat meer jazz en dus misschien wat minder makkelijk toegankelijk. Toch is "A Stomach is Burning" ook een pareltje van een album dat weet te beklijven, en je gaat er heus geen maagzuur aan over houden. Nu maar hopen dat MDB geen zes jaar wacht zoals tussen ASIB en ND want ik kijk al met veel verlangen uit naar wat deze artieste ons nog gaat voorschotelen.
Een hele grote dame deze Melanie!

avatar van Alicia
Na het recente en intrigerende Blackened Cities en het prachtige No Deal uit 2013, heb ik dit album er gelijk maar even bij gepakt.

Hoewel ik altijd open sta voor andere genres, gaat dit album het toch niet worden voor mij, hetgeen hierboven dus al gesuggereerd werd. Met andere woorden: ik hou waarschijnlijk daarvoor niet genoeg van dit type jazz. Haar stem blijft prachtig, hoewel ik vind dat Melanie qua zang en stemgeluid met het klimmen der jaren behoorlijk gegroeid is. Bovendien is, wat mij betreft, de instrumentatie ook stukken boeiender op de bovengenoemde schijfjes.

Ik hou het dus bij de twee laatste albums (de remixen even niet meegerekend) en wie weet blijft het daar niet bij, want ik vind Melanie De Biasio een fijne muzikale belofte voor de toekomst!

avatar van Masimo
Weet iemand of Steve Houben meespeelt op dit album?

avatar van Alicia
Steve Houben staat wel vermeld op Spotify bij dit album, dus dan zal het wel!