Benjamin Herman - Café Solo (2013)

Jazz
Label: Dox

1. Namely You (5:42)
  2. Reflections (4:48)
  3. Summertime (3:50)
  4. Cabin in the Sky (5:24)
  5. Isfahan (3:44)
  6. Begin the Beguine (5:10)
  7. The End of a Love Affair (4:49)
  8. You've Changed (4:49)
  9. Yakhal' Inkomo (7:51)
  10. Soy Califa (6:03)
avatar van thelion
Interessant, zo goed als alles wat Benjamin Herman maakt is van een meer dan gemiddeld nivo.
Benieuwd waar hij nu weer mee komt, zijn laatste solo album was i.i.g. Zeer goed.

Helemaal waar @thelion.. Vanochtend op radio 6 het eerste nummer van het album gehoord: Namely You.
Geniaal.. rustige eenvoudige jazz sound maar toch heel fris en vernieuwend kwa thema. Ik kijk uit naar de rest van het album! De toon is in ieder geval gezet

avatar van Vortex
Album is nu te beluisteren via de 3voor12 luisterpaal

avatar van thelion
16 Jaar na Cafe Alto is er nu Cafe Solo.

En met dit album gaat Benjamin Herman weer terug naar hoe het voor hem allemaal begon, Jazz in zijn puurste vorm een trio opstelling van Joost Patoca (drums), Ernst Glerum (Bas) en hijzelf (alt-saxofoon). Ze hebben gekozen om een album op te nemen met "standards" en brengen deze in een lekere lome setting waarbij de instrumentatie natuurlijk op de voorgrond treed.
Het is een low tempo plaat geworden met warme klanken.
Ze hebben een aantal oude "Standards" uit de motten ballen gehaald en weer opgepoetst zo klinken nummers als Summertime, Reflections, Isfahan ach allemaal eigenlijk weer fris, maar straalt het album wel de sfeer uit van een Jazz Club ergens tussen Broadway en 52nd street in de jaren 50.

avatar van smoozycat
Niet echt mijn ding. Heb het album 1 x geluisterd en vond de nrs teveel op elkaar lijken. Te weinig variatie erin. Daarom geef ik ook geen waardering.