Marc Benno - Minnows (1971)

Folk / Rock
Label: A&M

1. Franny (2:56)
  2. Put a Little Love in My Soul (2:55)
  3. Stone Cottage (4:46)
  4. Speak Your Mind (4:57)
  5. Back Down Home (4:41)
  6. Good Times (2:45)
  7. Baby I Love You (3:07)
  8. Baby Like You (6:37)
  9. Before I Go (4:48)
  10. Don't Let the Sun Go Down (2:55)
avatar van muziekobsessie
wisselvallig plaatje met een paar uitschieters zoals speak yourmind en before i go die ik geweldig vind maar ook een paar skipmomenten van iets te simpele nummers Toch heb ik een zwak voor de prachtige vrouwenkoren...en een schitterende hoes dat moet gezegd.

avatar van potjandosie
10 jaar later dan toch een 2e reactie op dit album. zit nog maar sinds kort op deze site. vandaar. merkwaardig hoe beleving kan verschillen in dit geval van muziek. op zich prima dat er zo verschillend op muziek wordt gereageerd, zo ook bij deze plaat. voor mij zeker geen wisselvallig plaatje. hier wordt heerlijk op gemusiceerd met m.i. alleen maar hoogtepunten. bluesrock van de bovenste plank in de nummers Stone Cottage, Back Down Home (swingt de pan uit), Baby I Love You, Baby Like You en de heerlijk stuwende afsluiter Don't Let The Sun Go Down. niet zo verwonderlijk gezien de line up van de muzikanten die hier meespelen naast Marc Benno: vocals, guitar, piano, organ zijn dit o.a. Clarence White: guitar, acoustic guitar, Jesse Davis: guitar, slide guitar, Bobby Womack: guitar, Carl Radle & Jerry Scheff: bass, JIm Keltner: drums, percussion, Nick de Caro: accordion. Rita Coolidge, Clydie King en Venetta Fields verzorgen de geweldige backing vocals. het openingsnummer Franny met Rita Coolidge is een heerlijke ballad en wordt gevolgd door de fijne melodie van Put a Little Love In My Soul en dan breekt het gitaargeweld los van Jesse "Ed" Davis in de vuige bluesrocker Stone Cottage die er lekker op los soleert. daarna volgt de ballad Speak Your Mind voorzien van prachtige backing vocals. het gospelachtige Good Times en de piano ballad Before I Go zijn eveneens rustpunten. vind het een fijn afwisselend album. een klassieker.