Nou, zoals belooft mijn gezever over deze plaat. Bikkel durfde of durft de strijd niet alleen met me aan te gaan. Hij wil graag dat Edwynn hem daarbij helpt. Geen idee of Edwynn daar ook op ingaat? Maar mijn voorgevoel zegt van wel

. Zie de niet serieuze Whitesnake berichtjes Made In Japan
Eerst nog even over die zeer vreemde en uiterst ongezellige locatie. Want dat slaat natuurlijk nergens op. Volgens wiki is dit opgenomen in een EMI studio in Japan uiteraard. Nu begrijp ik waarom die rooie kwaker van de Pistols oa zo'n hekel had aan EMI ha. Want dit is een locatie van NIKS. Mensen die de dvd eventueel nog willen aanschaffen zou ik dus echt niet doen. Want in Japan heeft men blijkbaar geen idee hoe men zoiets moet aanpakken. Iets wat ik persoonlijk trouwens wel vaker tegenkom in Azie. Van gezelligheid (qua licht enz) hebben deze mensen over het algemeen niet echt veel kaas gegeten. Maar dat zal ongetwijfeld wel meerdere redenen hebben.
Ok, op zich leent Whitesnake hun muziek stijl zich behoorlijk goed om er een uiterst goede unplugged versie van te maken. Hun muziek stijl leunde redelijk tegen de Blues kant aan. Blues (achtige) muziek is meestal relatief sterk en goed te vertalen naar een acoustische set. En dat is mijn eerste kritiek. De song keuze bestaat hoofdzakelijk uit de nieuwe Snake tijd. Nou ja nieuwe. In ieder geval zeven van de tien nummers komen uit de tijd van de Adje/Sykes periode. Terwijl Snake naar mijn idee veel betere of laat ik zeggen interessantere nummers heeft gemaakt voor deze setting.
Coverdale zingt hier nog meer dan behoorlijk. Hoewel hij ook hier al redelijk ver over zijn echte top heen is. De ECHTE diepte in zijn stem is hij ook al kwijt. Goed te horen bij Here I Go Again oa. Ik heb hem in ieder geval zeker beter horen zingen. Maar gut de man kon in die tijd zeker nog redelijk goed zingen. Sterker nog door zijn emotie die hij er inderdaad weet in te leggen camoufleerd hij zijn behoorlijk beginnende gebreken. Om het nog sterker te maken hij draagt de plaat zelfs. En dat is tevens het minpunt.
WANT Adje zit er wat op nivo te tokkelen! Nergens geeft Adje mij het gevoel of idee van tjee waar gaan we nu naar toe? Het gebeurd gewoon nergens teminste niet naar mijn smaak. Hij is een PURE begleider. Die het nergens echt spannend maakt. En dat vind ik nog het meest irritante. Want ik zit ergens op te wachten maar het gebeurd nooit!!
Daarom heb ik ook het idee dat dit (te)snel inelkaar gezet is. Had Coverdale en met name Van Den Berg meer tijd genomen of kunnen krijgen dan was dit meschien een echte puike plaat geworden.
Met wat moeite 3,5 tl buis. Zie de verlichting in deze EMIeieieieh studio ha