Bachman-Turner Overdrive - The Collection (2001)

Alternatieve titel: You Ain't Seen Nothin' Yet

Canada
Label: Spectrum

1. You Ain't Seen Nothin' Yet (3:55)
  2. Roll on Down the Highway (3:58)
  3. Flat Broke Love (3:49)
  4. Blue Collar (6:10)
  5. Takin' Care of Business (4:51)
  6. Gimme Your Money Please (4:41)
  7. Welcome Home (5:32)
  8. Not Fragile (4:07)
  9. Rock Is My Life and This Is My Song (4:39)
  10. Four Wheel Drive (4:22)
  11. Don't Let the Blues Get You Down (4:13)
  12. Lookin' Out for #1 (5:21)
  13. Shotgun Rider (5:22)
  14. I'm in Love (3:52)
  15. Sledgehammer (4:34)
  16. Find Out About Love (4:43)
  17. Hold Back the Water (5:06)
avatar van rudiger
You Ain`t Seen Nothin`Yet was vanmorgen om 6.35 de wek classic , toch wordt je elke keer vrolijk bij dit bere nummer .

avatar van Hans Brouwer
rudiger schreef:
Er staan meer juweetjes op "The Collection (2001)" van B.T.O. Wat ik een heel goed nummer vind en waar U mij midden in de nacht voor mag wakker maken is "Lookin' Out for #1" . 3***

Pieter Paal
Deze CD is ook nog eens uitgebracht als 'You ain't seen nothin' yet' in de vriendelijk geprijsde Rotation-serie.
Het zijn 17 beregoeie songs.
Waarom staat het gave 'Hey you' er niet op?

avatar van LucM
Behoorlijke compilatie van deze Canadese rockband in de jaren '70, "Hey You" ontbreekt echter.
"You Ain't Seen Nothin' Yet" is wel een echte klassieker, "Roll on Down the Highway" en het jazzy getinte "Lookin' Out for #1" vind ik ook prima songs.

Ik ben ooit eens begonnen met de CD B.T.O.'s Greatest die gelijk is aan de vinyl-versie uit 1981.
Veel later kwam ik deze The Collection voor heel weinig tegen en meer nummers bevat, maar knallers zoals Let It Ride, Blue Moanin', Hey You, Take It Like A Man en Heartaches ontbreken weer.
De CD Classic - The Universal Masters Collection uit hetzelfde jaar bevat 2 nummers minder, maar is beter samengesteld.
De meeste verzamelaars van B.T.O. bevatten de jaren 1973 t/m 1979.
Op B.T.O.'s Greatest staan ook latere nummers zoals Freeways, Down Down, Jamaica etc. die op de meeste enkele verzamelaars weggelaten worden.
In 1984 kwamen ze weer bij elkaar, maar geen uitschieters meer zoals in de beginjaren.

WPE
Waar ik al bang voor was is gebeurd. Het is mijn muziek niet. Op de twee pareltjes na, "you ain't seen nothing yet" en "looking out for number one " vind ik het zwak. Ondanks dat het prima muzikanten zijn, daar zeg ik niets van. Ze schrijven doorgaans zwakke nummers die bij mij het ene oor in het het andere uit gaan. Tegen het saaie aan. Jammer, maar voor mij een bevestiging dat ik het hooguit op deze verzamelaar moet houden.

Net in de Amerikaanse Dollar General winkel had ik het ultieme Beavis & Butthead-moment. Een oudere man had als ringtone... U raad het... You Ain't Seen Nothing Yet.

Niks mis met het nummer, daar niet van...