Paulina Rubio - Border Girl (2002)

Mexico
Label: Universal

1. Don't Say Goodbye (4:51)
  2. Casanova (3:38)
  3. Border Girl (3:39)
  4. The One You Love (3:50)
  5. Not That Kind of Girl (3:28)
  6. Undeniable (3:32)
  7. The Last Goodbye (4:42)
  8. Stereo (3:51)
  9. I'll Be Right Here (Sexual Lover) (4:01)
  10. Fire (Sexy Dance) (3:31)
  11. I Was Made for Loving You (3:35)
  12. Si T?Vas (4:53)
  13. Baila Casanova (3:48)
  14. Todo Mi Amor (3:38)
  15. Libre (3:45)
  16. Y Yo Sigo Aqui (3:40)
avatar van NewYorkCityLight
Don't Say Goodbye is een heel goed nummer!

avatar van StefanK
Ze probeerde met dit album toch een beetje mee te liften op het succes van Shakira en Enrique met hun crossover-English debutalbums. Paulina is in Mexico en Spanje al jaren een groot artiest maar haar succes haalt het bij lange na niet in andere landen.

Echte diepgaande muziek hoef je ook niet echt te verwachten, hoewel ze de laatste paar jaren wel meeschrijft aan haar liedjes, hoor je op 'Border Girl' gladde Pop/Latin-achtige deuntjes met weinig inbreng van Paul zelf. Hoor haar toch liever in de 2e wereldtaal...

avatar van Angelo
Paulina Rubio herinner ik me nog. Jammer dat ze met haar Engelstalige repertoire geen succes had, volgens mij heeft ze na dit album ook nooit meer iets in de Engelse taal uitgebracht. Hoewel veel van die crossover acts trouw bleven aan de oude, vertrouwde latin sound, was dat bij Paulina beduidend minder op het grootste gedeelte van Border girl, al vind je haar roots wel terug in dit album. Niet in de laatste plaats vanwege de Spaanstalige nummers, natuurlijk. Ik kocht vroeger Don’t say goodbye op single, en nog geen jaar later vond ik dit album in de opruimingsbak, die heb ik toen ook maar meteen meegenomen. Hoewel het album me nooit heeft geboeid, heb ik er nooit een seconde spijt van gehad.

Met dit album levert ze namelijk één van de, naar mijn mening, mooiste latin nummers ooit: The last goodbye (een vertaling van haar El ultimo adios). Wat een prachtige tekst en instrumentatie kent dat nummer! Alleen al die blazers aan het begin en die lome dance basis als onderlaag zijn fantastisch. Alleen dat nummer rechtvaardigde de aankoop al. Voor de rest staat er niet veel bijzonder materiaal op. Je had nog het catchy Casanova, met een behoorlijk infantiele tekst, en een grappige coverversie van Kiss’ I was made for lovin’ you. O ja, en uiteraard het nog steeds fris klinkende Don’t say goodbye, net als de clubtracks I’ll be right here en Fire (sexy dance). Het album luistert wel gemakkelijk weg hoor, al voegen de Spaanse versies van de nummers niet veel toe. Ik zie het dan ook meer als bonus tracks.

Blijft natuurlijk wel dat haar stem beter tot z’n recht komt in haar moedertaal, dan in het Engels. Het grootste probleem is namelijk haar accent, als zangeres is ze al niet zo bijzonder goed, en als je dan ook nog haar uitspraak hoort op sommige nummers, dan is dat wel even slikken. Het is dramatisch.

Voor The last goodbye in ieder geval een

The streets are big and empty
Ever since you left me
I really hate to say
That nothing's good for me
Since I haven't seen you lately
The days without you pass me
The hours and minutes blast me
They're the coldest reminder of
The bitter hole you left here in my heart