Pharmakon - Abandon (2013)

Electronic / Avant-Garde
Label: Sacred Bones

1. Milkweed / It Hangs Heavy (7:15)
  2. Ache (5:59)
  3. Pitted (7:04)
  4. Crawling on Bruised Knees (6:36)
  5. Sour Sap * (27:07)
Vooral heel irritant dat populaire e-zines (ik noem geen namen ) er compleet naast zitten met hun omschrijving van deze plaat en het grofweg Noise noemen. Zo krijg je een kudde jongetjes en meisjes die denken dat ze heel underground en "gevaarlijk" bezig zijn, maar dat valt dus wel mee.

Wat is dit dan wel? Ergens tussen sfeervolle power electronics en 80's industrial als Throbbing Gristle ligt het geluid van dit album. Mevrouw kan een ijselijke schreeuw opzetten, dat moet ik haar nageven. De muziek en sfeer is verder best leuk, maar ook niet geweldig en al zeker niet vernieuwend, De hoes? Ja die is wel leuk!

avatar van Don Cappuccino
Net via de Luisterpaal gehoord en ik vond het eigenlijk wel goed. De schreeuwen van Margaret zijn echt gruwelijk in de positieve zin, het begin van het album greep me gelijk. Af en toe deed het me ook aan Swans in de jaren '80 denken. Maar ik denk dat ik eens naar Throbbing Gristle moet gaan luisteren.

avatar van Lura
ThirdEyedCitizen schreef:
Mevrouw kan een ijselijke schreeuw opzetten

Daar ga ik mijn oren dus niet aan wagen.

avatar van Kos
Kos
Vage shit wel.

avatar van Lura
Kos schreef:
Vage shit wel.

Wat bedoel je precies met je vage opmerking, Kos?

avatar van Kos
Kos
Dat het vage shit is . Kan het niet helemaal plaatsen dit album.

avatar van essence
Haar gekrijs doet me soms wat aan Khanate of Gnaw denken.