Otis Redding - The Immortal (1968)

Soul
Label: ATCO

1. I've Got Dreams to Remember (3:18)
  2. You've Made a Man Out of Me (2:10)
  3. Nobody's Fault But Mine (2:26)
  4. Hard to Handle (2:21)
  5. Thousand Miles Away (2:13)
  6. The Happy Song (Dum-Dum-De-De-De-Dum-Dum) (2:43)
  7. Think About It (3:03)
  8. A Waste of Time (3:20)
  9. Champagne and Wine (3:02)
  10. A Fool for You (2:58)
  11. Amen (3:03)
avatar van Pinsnider
Hard to Handle

eazyfan
Wat een sterke Otis-plaat Werkelijk fantastisch en fijn. Otis Redding is en blijft een van mijn favoriete zangers ooit, hier bewijst hij toch echt een legende genoemd te worden waard te zijn. Zijn stem klinkt weer wondermooi, die teksten zijn weer mooi en met zoveel gevoel gezongen. De productie klinkt echt rauw en top. I've Got Dreams To Remember is zonder enige twijfel een van Otis beste nummers ooit, valt me op dat het beginnummer, het eindnummer en het nummer in het midden (Thousend Miles Away) mijn 3 favorieten zijn. Amen kent echt zo'n leuk moment:

This little light of mine, i'm gonna let it shine
Bij dat stukje krijg ik echt een leuk beeld van Otis: alleen en eenzaam, lekker rustig je tijd verdoen. Zoals bij (Sittin' On) The Dock of The Bay, alleen is dit album een stukje minder. Hard to Handle is ook een Otis-classic Toptrack, The Happy Song (Dum-Dum-De-De-De-Dum-Dum) is echt om happy bij te worden.

Kortom, een album met alles erop en eraan, algemeen erg sterk niveau en het is en blijft een heel gebeuren om Otis nog eens zo goed te horen.

avatar van Reijersen
Wederom heeft Otis Redding hier een ijzersterke soulplaat neergelegd. Deze man is gewoonweg de personificatie van de soulmuziek. Hij leeft, ademt, eet en slaapt soul. In één woord: Onverbeterbaar.

Father McKenzie
Ik kan niet anders dan soul-kenner bij uitstek hier op de site ; Reijersen dus - (en dat méén ik!) bijtreden; Redding was de koning van de Soul!
Puike plaat, tijdloos mooi!

avatar van wietstock
Wat een ijzersterke plaat! Staan echt enkele pareltjes op. Verveelt echt op geen enkel moment. Vooral Hard to handle, Happy song, Think about it en Champagne and wine vind ik geweldig! Vocaal en muzikaal van de bovenste plank. 4,5 *

avatar van Devoo
Otis Redding werd mij aangeraden als goede instapper in de Soul. Welk album zou ik dan best beginnen?

SSS
Devoo schreef:

Otis Blue: Otis Redding Sings Soul (1965)

avatar van Booyo
Wellicht dat ik er niemand blij mee maak, maar hier een fantastische remix van het nummer Hard to Handle. Hoorde het laatst op een feest, swingde de pan uit!

avatar van thelion
Eindelijk word dit album binnenkort (24-10-2014) heruitgebracht op cd (geremasterd).

avatar van lennon
Zooo, wat is dit een lekkere plaat zeg!

Al menig keer zien staan in een 2e hands winkel, maar de hoes en titel deden vermoeden dat t om een verzamelaar ging.
Ik kwam er achter dat dit niet zo was, en ben blij dat ie er nog stond!

Ondanks dat dit postuum is uitgebracht, vind ik het echt heel sterk!

Nobody's fault but mine, is prachtig, net als Amen en A waste of time.

Maar dit zijn 3 hoogtepunten op een album waar eigenlijk allemaal goede nummers op staan!

avatar van Reijersen
Otis kan simpelweg geen slechte albums brengen, dat bewijst hij ook met deze plaat.
1. I’ve Got Dreams to Remember – ooit mijn favoriete Otis song, dat is het nu niet meer, maar het blijft een ijzersterke song
2. You Made a Man Out of Me – zit weer zoveel energie en essentie in zijn zang
3. Nobody’s Fault But Mine – zit weer lekker veel energie in. Van die onderliggende energie die borrelt
4. Hard to Handle – een klassieker die vaak gezongen is, maar dit is toch wel een prijsversie
5. Thousand Miles Away – rustig en mooi nummer. De gevoelige snaar
6. The Happy Song (Dum-Dum-De-De-De-Dum-Dum) – dumdummen jullie vrolijk mee?
7. Think About It – mooi gevoelig nummer met een subtiel piano. Otis weet hoe je dit moet zingen
8. A Waste of Time – nog een stukje rustiger en bovenal een stukje gevoelig. Prachtig.
9. Champagne and Wine – heerlijke blazers en een fijne achterliggende swing in dit nummer
10. A Fool for You – subtiel in de muziek, intens in de zang
11. Amen – veel intenser krijg je deze bekende woorden niet gezongen

avatar van Lau1986
Een heerlijke plaat met een Otis die fantastisch zingt. Tjah, wat moet ik er nog meer over zeggen? Genieten maar..

avatar van AOVV
Tweede postume plaat van Otis Redding, en ook deze werd knap samengesteld. Iets minder een "plaat" misschien dan de voorganger, maar de songs zijn toch weer om van te smullen, en de uitvoering al helemaal uiteraard. Otis Redding kende een korte maar explosieve carrière, en zelfs ruim 50 jaar na zijn verscheiden wordt hij nog aanbeden door ontelbare muziekliefhebbers.

De opener (waaraan ook vrouw Zelma meewerkte), Hard to Handle en Ray Charles' A Fool for You zijn mijn favoriete nummers op dit album, dat vooral ballads bevat. Knappe plaat alweer, die het grote talent van Redding eens te meer bevestigt.

4 sterren

avatar van MIAB