New Fast Automatic Daffodils - Pigeonhole (1990)

Label: [PIAS]

1. Get Better (3:54)
  2. Fishes Eyes (6:08)
  3. Untitled (Interlude) * (0:56)
  4. Working for Him (4:17)
  5. Part 4 (4:13)
  6. Big (6:08)
  7. You Were Lying When You Said You Loved Me (4:17)
  8. Amplifier (3:58)
  9. Reprise (3:46)
  10. Partial (6:25)
  11. Penguins * (3:51)
  12. Untitled (Outro) * (1:17)
  13. Pigeonhole * (4:53)
  14. I Found Myself in Another Room * (3:52)
Madchester klassieker! Beetje New Order, beetje A Certain Ratio: dit zijn de grote broertjes van Happy Mondays.

Inderdaad! Nog beter vind ik echter opvolger 'Body Exit Mind'.

avatar van rzasa
Tamelijk briljante plaat.
Met deze cd begon mijn interesse in alternatieve popmuziek. Er bleek meer te zijn dan Queen en Supertramp.
Live kwam NFAD echter nog beter uit de verf, want dan lag het tempo een tandje hoger. Een percussionist als volwaardig bandlid was ook speciaal. Beter dan de sambaballenman Bez bij de Mondays. 5 sterren

tondeman
Hoe is deze t.o.v. Body Exit Mind?

fastpulseboy
iets relaxter maar niet minder goed!

tondeman
Hij loopt inmiddels binnen

fastpulseboy
en terecht

avatar van Rhythm & Poetry
Eindelijk kom ik eraan toe om bij dit album een review te plaatsen, of zoals dat op musicmeter zo mooi heet: een mening. Zo te zien ben ik niet de enige die nog nooit van deze groep gehoord heeft, maar om meteen met de deur in huis te vallen: ik had het niet erg gevonden als ik vandaag de dag nog steeds niks van deze vijf heren gehoord had.

Nou wil ik het niet meteen dramatiseren, want echt slecht vind ik het ook niet. Met name de instrumentatie is best vaak ‘leuk gevonden’. De vele verschillende invloeden als rock, jazz en electronic vind ik nou niet bepaald geweldig klinken, ik word er dan ook niet warm of koud van, maar ik kan het allemaal erg goed aanhoren. Met name de momenten dat de cd rustig voortkabbelt vind ik de instrumentatie zelfs prima. Een voorbeeld hiervan is de track Part 4. Maar ook het zomerse Big vind ik helemaal niet onaardig.

Tot zover nog weinig negatiefs, behalve dan dat het niet mijn favoriete muziek is. Het ligt dan ook niet aan de instrumentatie dat ik de cd liever nooit had beluisterd (alhoewel, neem deze uitspraak gerust met een korreltje zout). Het is de zang van Andy Spearpoint die ik drie keer niks vind.

En wat is er dan mis aan de zang ome Rob? Nou: A. ik ben je oom niet (sorry, slechter dan dit wordt mijn review niet :’)) en B. ik vind het zonder een echt verklaarbare reden voor geen meter klinken. Ik vind zijn stem niet lekker in het gehoor liggen, het klinkt te vlak en bovendien vind ik hem klinken als iemand die zich behoorlijk aan het vervelen is. Het gevolg is dat ook ik mij uitermate verveel als ik deze muziek beluister.

Nee de kans dat ik Pigeonhole ooit nog eens aanraak, acht ik zeer klein. Of het moet zijn dat ik de slaap niet kan vatten, want dan lijkt me deze muziek wel een geschikt hulpmiddel. Wat ook kan zijn is dat ik vandaag gewoon chagrijnig ben en meer behoefte heb aan een dosis hiphop dan de zang van Andy.

Hoe ben je ueberhaupt bij de NFAD uitgekomen eigenlijk?

avatar van Rhythm & Poetry
Via "Het 'Ga dat album eens reviewen'-topic".

avatar van LeRoi
Staan echt hele aardige nrs op zoals 'Fishes Eyes' en 'Amplifier'..
Bandje dat (onterecht) een beetje in vergetelheid is geraakt en zeker (in de breedte) gezien kan concurreren met 'een' Happy Mondays..