Fat Freddy's Drop - Based on a True Story (2005)

Nieuw-Zeeland

8. Wandering Eye (9:49)
  9. Del Fuego (5:24)
  10. Hope (7:19)
avatar van levenvergeten
Dit is nou echt een dub-plaat die iedereen zou moeten draaien, het geeft het perfecte 'zomer&relax' gevoel, je komt heerlijk tot rust.

Geweldig funky reaggae muziek!! Damn echt geweldig.... En wat heeft die man een soulvolle stem. Een echte aanrader!
4.5*

avatar van misja82
de regendruppels tikken op de ruiten, de warme reggae geluiden vullen mijn kamer. deze nieuw-zeelandse groep maakt heerlijke zomers reggae/dub/soul. de zanger (joe dukie) lijkt niet erg op een reggae zanger (dreads etc.) maar meer een gestylede soulzanger, wat ie eigenlijk ook is. aan de overige bandleden is ook niet echt iets af te lezen wat met reggae te maken heeft. het mooiste aan uiterlijk vertoon is wel de man achter de mengtafels, een typische maori met overgewicht. dit is voor het oog allemaal leuk en aardig maar zegt niks over de muziek.
wat mij betreft dub/reggae van de bovenste plank. ze zijn er nog niet helemaal, maar dit album is in zijn totaliteit gewoon erg goed. geen zwakke nummertjes, af en toe zelfs heuze uitschieters (cay's crays) en allemaal lekker lang zodat ze rustig kunnen bouwen aan de nummers.
de zonnestralen vullen mijn kamer, skankin' en rockin'!!

1 van mijn lievelingscd's!! Echt een heerlijke cd!!

Vette hoes ook!

avatar van Sjoerd_
Ik space em dood op dit album haha

Erg chill album dus. 4*

avatar van Ryan
Het wordt weer tijd om dit album uit de kast te trekken. Één van mijn favorieten. Op een zonnige dag door de stad lopen en dit opzetten. Echt relaxte shit.

zit net de plaat te draaien en 100% te genieten. inderdaad echt relaxte vette shit. waar blijft nu die nieuwe cd van hun !!!!!!!!

Bericht over nieuw album+tour verplaatst naar Fat Freddy\'s Drop

Geniale hoes trouwens.

Flashback... Damn, die is lekker.

avatar van Frejarius
Het laatste nummer (Hope) verpest het wel helemaal voor mij, zonde.

avatar van Shelter
beste nummers voor mij zijn; This Room, Flashback en Wandering Eye. Ik denk dat ik die laatste op 1 zet

Rene1979
Fat Freddy's Drop is dope...

Wat een lekkere muziek! Ik begin er achter te komen dat ik reggae een stuk meer kan waarderen als ik dacht. Van wat ik van het genre kende vond ik het altijd wel chill maar niet heel bijzonder en kon ook nooit iets ervan vinden wat ik écht lekker vond. Groundation met Hebron Gate bracht daar verandering in, en nu dus ook dit album. Al tipt het (nog) niet aan Hebron Gate. Wat ik vooral zo tof vind aan dit album (en aan Hebron Gate) is dat de nummers lekker lang duren, en daardoor goed opbouwend zijn. Ook de zang vind ik erg goed hier, tips in het genre (gemixt met Jazz?) zijn ook meer dan welkom! Het liefst dus een band met vrij lange nummer maar is niet een vereiste.

Misschien dat ik juist dit album en Hebron Gate zo goed vind ivm wat ik heb gehoord kwa reggae omdat het niet pure reggae is, beide albums hebben ook veel invloeden met andere stijlen als Jazz of Soul.

avatar van Shelter
@Joerii, ze noemen het niet puur reggae inderdaad ondanks dat het overduidelijk inloeden heeft.
Dit noemt men Dub. Ik kan het jazz aspect niet echt vinden.

Sowieso zou ik je aanraden om de Nieuw Zeelandse muziek industrie in te duiken want ze hebben nogal wat reggae/ska/dub bandjes en R&B die erg goed zijn. Voorbeelden:

Salmonella Dub, Ladi6 (R&B), The Black Seeds, Breaks Co-op, Katchafire, Che Fu (hiphop), Supergroove (funk maar ook mooie rustige nummers...check remix of "For Whatever Reason")

Niet uit Nieuw Zeeland maar naar mijn mening gerelateerd: Finley Quaye - Maverick A Strike (geweldig album met rijk geluid aan instrumenten)

avatar van ThingMan
Wat een heerlijke plaat is dit. Echt uber relaxt. Kwam hierachter via youtube. Super relaxt.

Shelter schreef:
Dit noemt men Dub. Ik kan het jazz aspect niet echt vinden.

Ik lees het nu pas, maar bedankt voor de tips!

ok geen probleem

avatar van janneman
Loom dagje met een katerig gevoel van gisteravond met een iets te veel alcohol voor mijn doen vanmiddag dit album voor de kiezen gekregen en het past wonderwel in mijn hoofd vandaag. Lekker easy met toch diepgang voor toch erg eenvoudige klanken.

3.5 sterren

Verhoogd naar 4.5! Wat een fantastische plaat blijft dit toch…