Cyndi Lauper - Twelve Deadly Cyns... and Then Some (1994)

Label: Epic

1. I'm Gonna Be Strong (3:50)
  2. Girls Just Want to Have Fun (3:56)
  3. Money Changes Everything (5:03)
  4. Time After Time (4:01)
  5. She Bop [7" Single Remix] (3:44)
  6. All Through the Night (4:30)
  7. Change of Heart (4:24)
  8. True Colours (3:47)
  9. What's Going On [7" Single Remix] (3:51)
  10. I Drove All Night (4:13)
  11. The World Is Stone * (4:26)
  12. Who Let in the Rain * (4:35)
  13. That's What I Think [Single Edit] (4:19)
  14. Sally's Pigeons (3:46)
  15. Hey Now (Girls Just Want to Have Fun) (3:52)
  16. Come on Home (4:35)
  17. Hole in My Heart (All the Way to China) [Live at Summer Sonic 07] * (4:03)
avatar van musicfriek
Goh, nog geen stemmen voor dit album??? Staan wel paar onvervalste jaren 80 klassiekers op; Time after Time, True Colours, What's Going On, Girls Just Wanna Have Fun en persoonlijk vind ik de cover I drove All Night het beste nummer op deze verzamelaar. 3*

avatar van titan
titan (crew)
Er staan anders 6 stemmen bij een nagenoeg identieke andere veerzamelaar van Cyndi. Heet dit album trouwens niet gewoon Twelve Deadly Cyns? (beetje rare titel voor een album met 16 nummers overigens)

avatar van musicfriek
Er staat achter And Then Some..... Dus 4 nummers erbij, inderdaad beetje vreemde titel. Heb het album zelf, staan inderdaad 16 nummers op. Misschien dat de eerste versie 12 nummers bevatte, weet het niet eigenlijk. In Engeland werd in de jaren 90 op een gegeven moment een remix uitgebracht van Girls Just... misschien daardoor een re-issue ofzo.

EVANSHEWSON
musicfriek schreef:

Ik kom ook aan drie sterren.

Haar Time After Time is ontzettend veel gecovered, en dit geheel terecht, wàt een compositie. Zelfs Miles Davis wist deze melodie te appreciëren...
Het nummer was een constante evergreen, super!

Maar als verzamelaar, tja, zoveel sterke songs staan hier niet op, vind het geheel nogal wisselvallig.

Dus :

*** drie !

avatar van dazzler
CYNDI LAUPER
was het vreemdste meisje uit de klas.
Gekleurd haar, gekke jurken en een aparte stem.
Maar ze had persoonlijkheid en was erg kunstzinnig.

Soms trapte ze een balletje mee met de jongens.
Cyndi werd gewaardeerd om haar eigenzinnigheid.
En ze kon zingen ... wat een bezieling ...

In 1984 leek ze heel even op weg
om met Madonna te bikkelen om de titel van "stoutste meisje".
Maar achteraf bleken haar albums Amerikaanser
en dus minder universeel ... het bleef bij enkel onvergetelijke hits.

TWELVE DEADLY CYNS ... AND THEN SOME
is een goed, maar enigszins rommelig compilatiealbum.
De tracklijst is niet chronologisch en telt 3 nieuwe nummers.

(2/4/5/6/3) waren singels van haar debuut She's So Unusual (1983)
(8/7/9) staan op True Colors (1986) en waren singels.
(10) is de enige vertegenwoordiger van A Night to Remember (1989).
(11) was een singel uit de soundtrack van Tycoon (1992).
(12/14/13) zijn singels van Hatfull of Stars (1993).
(15/1/16) waren nieuwe tracks en werden ook alle 3 singels.

FAVORIETEN: 2 / 4 / 5 / 8 / 7 / 10 / 11 / 14

CONCLUSIE
plus - alle grootste hits staan er op.
min - het album A Night to Remember is ondervertegenwoordigd.

VOETNOOT
Op de Amerikaanse editie ontbreken tracks 11 en 12..
Track 17 staat enkel op de Japanse versie.

avatar van LucM
Leuke verzamelaar van Cyndi Lauper met als toppers "Girls Just Want to Have Fun", "Time After Time" en "True Colours", die ook alle drie grote hits werden. Er staan ook enkele covers tussen (tracks 1, 9, 10) die niet onaardig zijn. De laatste 5 nummers vind ik wel wat minder, "Hey Now", de herwerkte versie van "Girls Just Want to Have Fun" vind ik overbodig en kan niet tippen aan de eerste versie.

Die 12 Deadly Cyns hebben zich op mijn album al uit gebreidt tot 16.

avatar van LucM
In 1984 leek ze heel even op weg
om met Madonna te bikkelen om de titel van "stoutste meisje".
Maar achteraf bleken haar albums Amerikaanser
en dus minder universeel ... het bleef bij enkel onvergetelijke hits.

Rond die tijd werd ze inderdaad vergeleken met Madonna vanwege haar extravagante verschijning (zij ging zelfs een stapje verder dan Madonna). Haar debuut vind ik stukken beter dan de eerste twee albums van Madonna, vooral op vocaal vlak. Madonna ontwikkelde zich evenwel verder terwijl Cyndi Lauper ter plaatse bleef trappelen (haar debuut heeft ze niet meer overtroffen).

Dit album is het meest succesvolle dat Lauper heeft uitgebracht. Met een aantal hits die wereldwijde bekendheid opleverde. Ik vind het heel grappig om zo nu en dan nog een keer naar te luisteren. 3,0

Eigenlijk heeft ze helemaal geen mooie stem; of ze schreeuwt maar een beetje, zingt ze hoog, dan gaat het tegen het valse aan, en ook bij lager gezongen nummers wankelt haar stem.
Maar toch staan hier zeker een handvol aan fijne nummers op.

buizen
Hoe is het momenteel met dit kind? Doet zij nog wat?

Leuk verzamelwerk je van een zangeres die toch wel een stempel op de tachtiger jaren heeft gedrukt. Vooral haar wat onconventionelere stem spreekt mij nog steeds aan. Als je niet al haar albums hebben wil, is dit een goede verzameling. 3,5

avatar van HansVon
Draai deze verzamelaar hooguit eenmaal per jaar omdat ik mijn ega zo graag er bij hoor meezingen. Beetje huigelachtig want ik mag de meeste songs toch ook erg graag horen. Word ik Lekker vrolijk van !

avatar van Brunniepoo
Prima verzamelaar en een aardige manier om wat meer nummers van Cyndi Lauper te leren kennen. De grote hits (2, 4, 8, 10) zijn wel de betere nummers, al is bijvoorbeeld I'm Gonna Be Strong een leuke ontdekking. De cover van What's Going On had ze m.i. beter niet kunnen doen.

Lauper heeft wellicht geen hele goede stem, maar wel een karakteristieke. Zolang ze nummers zingt die bij haar stem passen, is het allemaal fijn beluisterbaar. Ze moet alleen niet te hoog gaan, want dan wordt het wat pijnlijk (zoals in The World Is Stone).

avatar van Gert1980
TWELVE DEADLY CYNS ... AND THEN SOME
is een goed, maar enigszins rommelig compilatiealbum.
De tracklijst is niet chronologisch en telt 3 nieuwe nummers.

Níet chronologisch?? Uhm, het album begint met een song die ze opnam voordat ze bekend werd en dan volgen de eerste hits van haar eerste album, dan het tweede album enzovoorts. Chronologischer kan toch niet?

dazzler schreef:
plus - alle grootste hits staan er op.
min - het album A Night to Remember is ondervertegenwoordigd.

Dat laatste komt omdat dat album ongelooflijk flopte en I Drove All Night ook de enige hit van dit album is. Helaas, want ik vind My First Night Without You en Heading West ongelooflijk mooi.

Verder wat mij betreft een dijk van een verzamelaar, alle hits die ze op dat moment had gescoord staan erop, op The Goonies 'R' Good Enough na (iets met rechten, zoals gewoonlijk). Alleen die overbodige nieuwe versie van Girls Just Want To Have Fun zorgt ervoor dat ik hem geen vijf sterren geef.

avatar van MIAB
Ik kende 3 nummers van Cyndi Lauper en dan hoop je met een "Best of" album wat meer te ontdekken. Dat viel eigenlijk wel wat tegen. "I Drove All Night" herkende ik ook en voor de rest heeft deze verzamelplaat leuke plaatje en een paar mindere. Overall een voldoende met 3,5*

1. I'm Gonna Be Strong (3:50) 3,0
2. Girls Just Want to Have Fun (3:56) 4,0