Eydie Gorme & The Trio Los Panchos - More Amor (1966)

Alternatieve titels: Cuatro Vidas | Más Canciones de Amor

Folk
Label: Columbia

1. Vereda Tropical (2:53)
  2. Cuatro Vidas (2:26)
  3. No Te Vayas Sin Mi (1:46)
  4. Mas Amor (2:20)
  5. Desesperadamente (2:10)
  6. Guitarra Romana (2:35)
  7. Oracion Caribe (2:14)
  8. Flores Negras (2:19)
  9. Mala Noche (2:28)
  10. Fuego Bajo Tu Piel (2:35)
  11. Luna Lunera (2:08)
  12. Nochecita (1:33)
avatar van E-Clect-Eddy
Morgen is het alweer 5 jaar geleden dat Eydie Gorme overleed, een week voor haar 85e verjaardag. Ik zag dat Sony dit album opnieuw heeft uitgebracht en alhoewel het alleen bij het titelnummer wordt vermeld vermoed ik dat alles remastered is. Ook is het prachtige Mas Amor daarmee weer beschikbaar gekomen, die een tijdje als enige niet afspeelbaar was op Spotify.

Dit de tweede samenwerking tussen de Eydie en de virtuoze Latin romantici Los Panchos. De eerste samenwerking Eydie Gorme & The Trio Los Panchos - Amor (1964) is een all-time favoriet waar ik als kind mee ben opgeroeid. Deze tweede samenwerking is nagenoeg even mooi als de eerste. Sumiere / ingetogen Latin percussie begeleid het virtuoze akoestische gitaarspel van Los Panchos. Die ook heerlijk de achtergrondzang doen en incidenteel ook de tweede lead-vocal nemen naast Eydie. Haar prachtige stem staat mooi voor in de mix en afgezien van een licht Amerikaans accent zingt zij hier voortreffelijk. Wekt veel melancholie op en de nummers zullen vooral goed vallen bij romantici en voor wie houdt van teksten vol onschuld, (dromen van) eeuwige liefde, maar soms ook over slechte tijden en verloren liefdes.

Als je van de laatste twee albums van Natalia Lafourcade houdt Musas (2017) / Musas, Vol. 2 (2018) dan zal dit waarschijnlijk ook wel goed waarderen, en horen waar Natalia mogelijk inspiratie uit heeft getrokken.