Frank Boeijen Groep - Foto van een Mooie Dag (1985)

Label: Sky (II)

1. Foto van een Mooie Dag (6:50)
  2. Kronenburg Park (4:07)
  3. Geef Niet Op (4:13)
  4. Schaduw (2:53)
  5. De Waarheid (2:29)
  6. Reis Naar het Einde van de Nacht (3:16)
  7. Het Grote Bedrog (5:15)
  8. Wij Overlevenden (3:06)
  9. Crime Passionel (3:27)
  10. 69 (1:39)
avatar van monique
mooie cd vooral het titelnummer is een prachtnummer ook nummers als ''de waarheid'' en crime passionel en zeker kronenburgpark zijn heerlijke nummers,alle lof voor frank en zijn band

flebbie
Prachtig wat Frank hier weer laat zien. Kronenburg Park is natuurlijk uitgegroeid tot een klassieker, maar er staat nog veel meer moois op deze plaat, zoals Het Grote Bedrog met een heerlijk cynische tekst zoals alleen Frank die kan schrijven en zingen.

rodneyVL
Niet alleen prachtige muziek, een eveneens prachtige hoes c.q. foto

Elvis Presley
Ik word altijd lekker vrolijk van "Reis naar het einde van de nacht"

Geweldigenoten
Toch wel één van de hoogtepuntjes van de band, waarbij ik eigenlijk Kronenburger park niet meer zo graag hoor (absoluut grijsgedraaid). Titelsong is een hele, hele mooie opener en wordt opgevolgd door stuk voor stuk mooie songs.

avatar van ArthurDZ
kronenburger park is voor mij het beste nederlandstalige nummer ooit. ook de rest van de cd is echt de moeite waard.

avatar van Snakeskin
De sterkste plaat van FBG. Van de trits "Kontakt" tot "in Natura" is dit de middelste waarvan achteraf bekeken alles goed uitpakt waarvan op de eerst genoemde de contouren zichtbaar zijn welke potentie de band heeft en bij de laatst genoemde de minder interresante aspecten overbelicht worden.Deze plaat is goed in balans en bevat met "Kronenburg Park" een all time classic.

Foto Van een Mooie Dag is het prijsnummer. Misschien wel het beste album van Frank Boeijen Groep. Dramatischer en donkerder dan het poppy Kontakt.

Pieter Paal
'Kronenburg Park' blijft terecht een Nederpopklassieker.
Later is er door een Katwijkse grapjas nog een parodie op gemaakt:
'Gooi die kleren uit, zoek de zon op ...'.
(Mijn complimenten voor die mooie backing vocals van de knappe meiden van Mai Tai).

avatar van Ataloona
ArthurDZ schreef:

Volledig mee eens

mooie cd wel erg sexueel getint maar dat kan mooi zijn

avatar van Protonos
Boeiende plaat!

ichiman38
leuke plaat van de Frank Boeijen groep

Vraag me wel eens af wat 69 nou toevoegt....?

avatar van IntoMusic
Telepatie zullen we het maar noemen, want we hebben dus dezelfde vraag alleen heb ik die bij de FBI (fanclub) geplaatst. Wie weet komen we er nog eens achter van de artiest zelf .

avatar van Edwynn
Op mijn exemplaar duurt het titelnummer 6 min 53 en geen 5 min 17 zoals hier. Hoe zit dat?

Edwynn schreef:

Ik heb hem gecorrigeerd!

avatar van spoiler
Schaduw

avatar van lennon
Mooie plaat die de tand destijds qua sound enigszins niet doorstaat, maar dat geeft ook niet.

Mooi popsongs van eigen bodem..

avatar van Twinpeaks
Redelijke plaat van FBG.Van alle uitgebrachte platen heeft deze toch wel het meeste te lijden onder de productie anno 2013.Neemt niet weg dat de nummers zonder meer goed zijn,maar het klinkt wel erg ingeblikt.Misschien dat een goede remaster ervan iets meer de warmte naar voren kan brengen.Ook zou ik de immers weleens in de huidige theaterbezetting willen horen ,want de liedjes zijn op zich sterk genoeg om in een ander arrangement gegoten te worden.Schaduw is een mooi klein liedje waarin Boeijen als zo vaak met kleine woorden de kern raakt.Kronenburg Park is de klassieker die door de backing vocals van Mai Tai naar een nog hoger plan wordt getild en ook Foto Van Een Mooie Dag is een heerlijk nummer.De rest is een tandje minder ,maqar nog meer dan acceptabel. 3 sterren

avatar van RichardCorjanus
Dit album vind ik toch wel een wat minde als de vorige plaat.
de kwaliteit vind ik ook niet super als je dat vergelijkt met de andere albums van de FBG.
Kronenburg park is natuurlijk een klassieker die je nog vaak op de radio hoort.
al met al wel een redelijke plaat

Minder dan Utopia, maar wel een heel mooi album

Schaduw is muzikaal en tekstueel briljant.

avatar van rkdev
In mijn herinnering was deze een tandje minder dan voorganger 'Kontakt' en opvolger 'In Natura', maar na herbeluistering vandaag moet ik zeggen dat ook dit gewoon een 4* plaat is.

Het album begint natuurlijk fantastisch met het titelnummer gevolgd door een van de beste nummers van FBG 'Kronenburg Park' (met achtergrondzang van Mai Tai), wat terecht een dikke hit werd. Dat nummer leidde tot de oprichting van het actiecomité Popster ken uw Stad, omdat het park Kronenburgerpark heet. Ik heb overigens het idee dat Frank dat ook zingt.

Ook 'Geef niet op' is een prima catchy nummer (typisch jaren '80, dat wel), gevolgd door alweer zo'n topper ' Schaduw'. 'De Waarheid' en 'Reis Naar het Einde van de Nacht' houden het hoge niveau vast en worden gevolgd door 'Het Grote Bedrog' dat leunt op een zeer sterke tekst.

In 'Wij Overlevenden' klinkt de latere stijl van Frank Boeijen al goed door en 'Crime Passionel' sluit het album pakkend af. Het instrumentale '69' had van mij niet gehoeven.

rodneyVL schreef:
Niet alleen prachtige muziek, een eveneens prachtige hoes c.q. foto

De foto vind ik wel mooi, maar de rest van de hoes vind ik dan weer spuuglelijk.

avatar van brandos
Met dit album maakte Frank Boeijen de overstap van jeugdidool naar serieus kunstenaar. Ik vond het destijds een sensatie; dat dit mogelijk is met onze moerstaal! en eigenlijk nog steeds, er staat geen slecht nummer op en de nummers staan nog steeds als een huis.

avatar van Cor
Cor
Hij had wel iets te vertellen op deze plaat. De muzikale omlijsting is prima, maar niet wereldschokkend. Aangename nederlandstalige plaat.

avatar van Dibbel
Frank Boeijen Groep volwassen geworden hier.
En levert een album af wat nog steeds staat als een huis, al werden ze hierna nog beter.
Toch bijna een half jaar in de LP Top 50 gestaan vanaf mei 1985 met een 4e plaats als hoogste.
Kronenburg Park (wat mij betreft een klassieker) was de grote hit van deze plaat, Schaduw en Crime Passionel (ook allebei goed) haalden de tipparade.
Verder zijn ook het titelnummer en vooral Het Grote Bedrog ijzersterk. Geen slechte nummers, al is dat laatste dingetje wellicht overbodig.

Het verhaaltje van Kronenburg Park is overigens wel verleden tijd al een tijdje .
En is het iemand al ooit opgevallen dat het achtergrondkoortje door de dames van Mai Tai in Kronenburg Park, heel erg lijkt op de
ha-ha-tjes in Staying Alive van The Bee Gees?

Op vinyl, in nieuwstaat, Hollandse persing.
En 4 sterren dik.