Frank Boeijen Groep - Een Zomer Aan Het Eind Van De Twintigste Eeuw (1989)

Label: Ariola

1. Een Zomer aan het Eind van de Twintigste Eeuw (5:19)
  2. Holland Is Vrij (5:05)
  3. Slaven der Liefde (4:29)
  4. Dronkemansgedicht (3:13)
  5. Robert Zimmerman (5:05)
  6. Zeg Me Dat het Niet Zo Is (2:45)
  7. De Veerman (5:07)
  8. Groeten Uit Saigon (3:57)
  9. De Grote Kilte (5:27)
  10. Afscheid (4:14)
  11. Dan Zie Ik Jou Weer Staan (2:41)
  12. Stad in Opstand (6:58)
  13. De Piano van Beethoven * (2:43)
Geweldigenoten
Mooie afsluiter qua studio-album van de groep. Wel wordt ik zenuwachtig als ik elke keer Robert Zimmerman hoor (misschien ben ik één van de wienige...), maar de overige songs zijn tijdloos met als afsluiter de Piano van Beethoven... Hoe mooi kun je een tijdperk van deze groep afsluiten

avatar van pukster
Zwaar ondergewaardeerd album van de FBG. Ben het eens met Elvis: het beste van de band.

avatar van Rodolfo
Ik heb meerdere favorieten, maar ik ben het eens met pukster, zeer ondergewaardeerd album. Ik ben er altijd dol op geweest.

avatar van Madjack71
Laatste album van een van de beste nederlandstalige groepen uit de jaren tachtig.
Mooie nummers met hier en daar prachtige teksten. Natuurlijk met de klassieker Zeg me dat het niet zo is, over het immens verlies van een kind. Met zo weinig woorden, muzikale ondersteuning, dat zo neer kunnen zetten, is gewoonweg pure klasse.
Natuurlijk staan er ook weer een aantal grote gebaren nummers op, maar met nummers als Holland is vrij/Dronkemansgedicht/De veerman en De piano van Beethoven is dat hier aardig in balans, t.o.v Een zomer aan... , Groeten uit Saigon en Robert Zimmerman.
Prima album en een waardige afsluiter van een groep die meer was dan alleen Frank Boeijen en bestond uit goede muzikanten.

Gereutel, maar dan wel hele goeie.

Elvis Presley
Ik heb m vandaag weer eens opgezet en blijf er bij: een van de hoogtepunten binnen de Nederlandstalige muziek.

vinniedebest
het allerbeste frank boeijen groep album vind ik de sound is gweldig en de teksten mooi

avatar van rock-rick
Zeg Me Dat het Niet Zo Is is na House for Sale het mooiste van Nederlandse bodum. Ik ben altijd al fan geweest van de stem van Frank Boeijen. Het word toch eens tijd om iets van hem te kopen.

avatar van IntoMusic
Vind toch hun voorganger (Dans in slow motion) van een betere klasse, maar deze mag er ook zijn. Lang moeten wennen aan Robert Zimmerman en Holland is vrij, maar inmiddels is het kwartje gevallen.

De Piano van Beethoven
Doet er het zwijgen toe
Alleen de naald die krast
Jouw naam in mijn hart

Toen en nog steeds kan deze man schrijven als de beste!!!

mijn favouriete FBG plaat dat rockende geweldig heel mooi alleen de titelsong al begint rustig en.... goed opbouw het zijn allemaal pareltjes

Elvis Presley schreef:
Onzin. Beste album van de Frank Boeijen Groep.

hellemaal mee eens

avatar van dazzler
Tracks 11 en 13 zijn cd bonustracks,
maar behoren onmiskenbaar tot de canon van het album.

avatar van lennon
Ik ben met terugwerkende kracht het oevre van FB aan het kopen en luisteren. Dat ik dit destijds volledig aan me voorbij heb laten gaan vind ik een groot gemis.

Maar 24 jaar later heb ik gelukkig nog wel ruim de kans de schade wat in te halen.

Mooi album en je kan goed horen waar Frank zijn muziek richting naar toe gaat. Het klinkt nog meer "pop" op dit album dan zijn solo werk, en ook de teksten zijn nog wat populairder dan dat ze later zouden zijn, maar wat een schoonheid aan muziek op deze cd zeg...

Knap album.

avatar van Twinpeaks
Een goed album waarmee de groep zich revancheert voor de wat matte voorganger.Niet alles is van sublieme kwaliteit.Nummers als Slaven Der Liefde en Groeten Uit Saigon mogen dan rocken,tekstueel gezien behoren ze tot het zwakste wat Boeijen schreef.Veel beter op dreef is hij in liedjes als De Piano Van Beethoven(kippenvel) en Dan Zie Ik Jou Weer Staan(prachtig in al zijn eenvoud)Ook nummers als De Grote Kilte en Stad In Opstand getuigen van een scherpe pen en zijn voorzien van mooie bombastische muziek die de tekst nog meer laat leven.Zeg Me Dat Het Niet Zo Is ,blijft in al zijn eenvoud een geweldig troostlied.Opener Een Zomer Aan Het Eind Van De Twintigste Eeuw hakt er goed in en het mooie ontroerende Holland Is Vrij lijkt vrij simpel ,maar met weinig woorden weet Boeijen opnieuw de kern te raken.Dronkenmansgedicht is een ietwat traag lied,wat het bij mij niet zo goed doet.Robert Zimmerman is Boeijens ode aan jeugdheld Dylan.Lekkere gitaren en een bijna schreeuwende Boeijen.De Veermans is een mooi rustpunt hier.Afscheid valt een beetje buiten de toon van het album.Geen slecht nummer ,maar het lijkt er een beetje aan de haren bijgesleept.Al met al een mooie afsluiting van een tijdperk met een meer dan acceptabel album. 4 sterren

avatar van RichardCorjanus
Na Hier komt de Storm is dit mijn favoriete FBG album. Dit is ook wel de meest rockende studio plaat van de groep. Mijn favoriete nummers zijn: de titelsong, Robert Zimmerman, Zeg me dat het niet zo is en Stad in opstand. Het nummer Groeten uit Saigon vind ik toch wat minder als de rest.

avatar van spinout
Ik houd in het algemeen niet van Nederlandstalige muziek, maar Frank zingt niet duidelijk, dus dat maakt veel goed. In 1989 de single "Zeg me dat het niet zo is" gekocht en dit nummer vind ik nog steeds prachtig. Het valt ook simpel te vertalen naar het Engels, maar volgens mij heeft nog niemand een Engelstalige versie opgenomen. Verklaar alsjeblieft niet dat sommige liedjes van Boeijen rocken, want dat doen ze niet. Een nummer in een wat sneller tempo spelen betekent nog niet dat er gerockt wordt. Eén mooi liedje op een heel album is erg mager. Ik ben blij dat ik destijds slechts het singletje en niet de LP heb gekocht.

spinout schreef:

"Robert Zimmerman" rockt wat mij betreft anders behoorlijk!

spinout schreef:
Ik houd in het algemeen niet van Nederlandstalige muziek

Dat vind ik altijd zo'n krankzinnige uitspraak. De muziek is toch niet Nederlandstalig, alleen de tekst. Loze kreet, in de categorie: "Ik ben zzp'er", als je iemand vraagt wat hij voor werk doet.

avatar van Twinpeaks
Soms denk ik dat spinout het gewoon doet om te stangen,zie zijn reactie bij Sign of The Times.Over het rocken gesproken,ja dat hoor ik toch ook wel degelijk.Robert Zimmerman en Stad in Opstand hebben toch wel degelijk een rockrandje.Ook dat gezeik over dat Boeijen niet duidelijk zingt,is een dood paard aan het worden.Ik blijf dit een prima album vinden en verhoog zelfs met een halve ster.

Twinpeaks schreef:

Dat had ik nog niet eens gelezen. Het komt er dus op neer dat ik het eigenlijk met ieder woord van de post van Spinout oneens ben. Behalve dan dat "Zeg me..." prachtig is, want dat is het!

TheArtfulDodger

Tell me it isn't true

Are you going with me tonight to our favourite restaurant?
A table for two, I have called, they know about it
And we drink until the sun comes up
And we forget the unfairness of the fate

Tell me it isn't true

Come on let's go, put your coat on otherwise it gets too late
Come over here, I hold you tight, I never let you go
And i tell you a joke that will let you cry of laughing
And we forget the looks of the people in the city

We do just as if it is not so
As if it is not true
We do just as if she just lives further
As if she just lives further

Even as it is not so...

tuktak
wat onzin, offtopic en persoonlijke reacties verwijderd.

avatar van Boermetkiespijn
Prachtig stukje artwork, echt mooi. Ik heb een haat-liefdeverhouding met Frank Boeijen. Ik kan zijn stem niet verdragen, maar word elke keer weer aangetrokken door de magie van de muziek en de ijzersterke teksten. Het is zeldzaam dat ik een album van deze man in één keer afdraai. Het eerste nummer is hierin echt bepalend. Verder zijn "Zeg Me Dat Het Niet Zo Is" en "De Piano van Beethoven" redenen om van dit album te genieten.