Monsta Island Czars - Escape from Monsta Island! (2003)

Label: Rhymesayers

1. What's the Name of This Place? (Intro) (1:03)
  2. M.I.N.Y.A (4:13)
  3. F@#k Ya'll N!@##s (2:30)
  4. WitchCraft (4:28)
  5. 1, 2... 1, 2 (3:29)
  6. Scientific Civilization (Skit) (0:58)
  7. MIC Line (3:13)
  8. Poizon Windz (3:57)
  9. Under Pressure (3:58)
  10. Became a Monsta (3:31)
  11. There's a Legend (Skit) (0:39)
  12. Out My Mind (3:05)
  13. Warning (2:59)
  14. Make It Squash! (Got a Roc) (3:39)
  15. Gunz 'N' Swordz (2:09)
  16. Sumthin' to Prove (4:32)

met James Brown

17. Live Son of a Bitch (Skit) (0:38)
  18. Comin' at You (4:01)
  19. Take Control (2:16)
  20. Escape from Monsta Isle (3:26)
avatar van Dielie
oftewel MF Doom en vrienden, die allen een naam van één of ander supermonster dragen op dit album, Doom komt te weinig aan bod op dit album, voor de liefhebbers laat ons zeggen,

welke leuke Japanse monsterfilmsfeer-plaatje

jammer dat niet alle Mic'ers het niveau van King Ghidra halen...

avatar van Osiris Apis
Maar verlaagt naar 3*. De mc's vind ik matig tot slecht. De meeste mc's die ik hoor hebben echt een irritant flow. Veel te snel. Jammer dat je DOOM maar op 1 nummer hoort als mc.
En de productie klinkt grotendeels niet echt dope. Opvallend genoeg vind ik (bijna) alle nummers die DOOM op dit album heeft geproduceerd wel goed.
Ik kom er net achter dat ik de andere producer, X-Ray, ken van Darc Mind. En die levert op dat album betere producties af dan op dit album.

Gekkenhuis
Ook jammer dat MF Grimm niet kon meedoen op dit album. Ik vind het wel grappig dat ik weer die 9 Mili Bros. beat hoor, vind dat eigenlijk wel een blunder van DOOM en Ghostface om gewoon schaamteloos weer dezelfde beat te gebruiken.

avatar van thomzi50
Zoals al gezegd, niet een van Doom's betere projecten. Sterker nog, een van de zwakkere. Dat komt eigenlijk door de mensen om hem heen. Veel rappers zijn niet meer dan matig, weinig producties springen er echt bovenuit. Vermakelijk is het gelukkig wel continu en MF Doom himself levert weliswaar te weinig, maar wel puik werk af.

avatar van P Jay
Aaah; de Midgets Into Crunk

avatar van thomzi50
Wat doet MF Grimm hier eigenlijk? Niks?

Gekkenhuis
Hij zat in de gevangenis.

En in zijn rolstoel.

avatar van thomzi50
Dus hij heeft hier helemaal niks mee te maken?

avatar van Osiris Apis
Hij is executive producer van dit album.
Is Jasmine Dumile de vrouw van MF DOOM?

avatar van MJ_DA_MAN
Zus, toch?

avatar van bacabana
Waar kan ik dit album nog kopen?! shit is gruwlijk! vooral die tragere duistere beats

avatar van -marco-
Weer te bestellen op underground!!! Gelijk maar ff besteld

avatar van -marco-
Heb hem binnen, maar zag dat hij ook alweer gelijk not available staat bij underground.... heel vreemd!

Ik heb waarschijnlijk geluk gehad, want dit album is echt hard to find!!

Album bevalt me goed, dikke sound!

avatar van MJ_DA_MAN
-marco- schreef:
Niet echt lijkt me.

avatar van WeztSide
Hoe spreek je dat eigenlijk uit, Czars?
Kezars ofzo?

Tzahrs.

avatar van WeztSide
Oh dank je nu begrijp ik het helemaal xD